Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal acull aquest dijous l’espectacle “Breach”, de la companyia Som Noise

L’obra és una reflexió col·lectiva sobre les violències masclistes i sexuals i juga amb els llenguatges de la corda llisa, el moviment i la música en viu

El Teatre Municipal de Girona acollirà aquest dijous, dia 28 d’abril, a les 20 h, l’espectacle Breach, de la companyia Som Noise, una obra que reflexiona sobre les violències masclistes i sexuals i que juga amb els llenguatges de la corda llisa, el moviment i la música en viu -amb percussió electrònica i espais sonors- i la performance amb un fluid no-newtonià. Les entrades ja es poden comprar al web del teatre.

En quin moment una mà que toca es converteix en una mà que abusa? Per què després d’una agressió sexual solem sentir vergonya i culpa? Breach convida el públic a un espai d’ambigüitat entre el plaer i el dolor, l’erotisme i la violència, i la submissió́ i l’empoderament, per a arribar a una reflexió́ col·lectiva sobre les violències masclistes i sexuals a través del llenguatge del circ contemporani.

Performàtica, essencial. Visceral, provocativa. Simbòlica, ritual. La identitat del projecte recau en la reivindicació d’un circ polític i experimental. S’hi procura un llenguatge honest que sigui narratiu i que defugi del consum, basant-se en el risc, la investigació dramatúrgica i la co-autoria.

La proposta s’inclou dins del cicle Paranormals, una part de la programació del Teatre Municipal de caràcter fresc i de creació contemporània, que té lloc els dijous, i amb la qual l’equipament vol apropar-se a un públic més jove, si bé les obres s’adrecen a tots els públics. 

Som Noise s’acull a la vibració de la música i el moviment. La companyia emergent es va crear a finals de l’any 2017 quan la creadora catalana Thaïs Julià i l’argentí Mati Muñoz es van unir després d’haver tocat junts en un grup musical. A finals del 2018 van iniciar la creació de la seva primera peça amb la integració de la creadora alemanya Vivian Friedrich com a dramaturga i dinamitzadora artística.

El treball en equip és l'eix que dona solidesa i identitat al projecte, i es justifica no només a partir d'un sistema de valors morals sinó també artístics. Aquests principis permeten enriquir la peça escènica i crear alhora una coherència entre les diferents esferes de la companyia.

Com a companyia emergent, i amb Breach com a primera creació, Som Noise ha obtingut diversos reconeixements, entre els quals el del projecte europeu circusnext+ (2019-21), el de La Central del Circ (programa de suport a la creació 2019-20), el del Festival CIRCa (Pitch ArtCena, 2020) i el de Circostrada Network (Pitch Spanish Case, 2019). El 2020 va rebre el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut Català de les Empreses Culturals per a la investigació, la creació i la producció.

Tornar