Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La cantant francesa Zaz i el tenor peruà Juan Diego Flórez, aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona

La reconeguda cantant presentarà el seu últim disc el dissabte 19 de març, en el marc del Black Music Festival, amb totes les entrades exhaurides. Considerat com un dels millors tenors del món, Juan Diego Flórez oferirà un recital amb destacades àries de “bel canto” el diumenge 20 de març. Del diumenge 20 de març al 12 de juny es podrà veure l’exposició “Narcís Comadira: del gest sensible i la paraula dibuixada” al hall de l’Auditori.

Aquest cap de setmana, l’Auditori de Girona acull dues propostes internacionals de primer nivell: el concert de la cantant francesa Zaz el dissabte 19 de març, coorganitzat amb Black Music Festival, i el recital del tenor peruà Juan Diego Flórez el diumenge 20 de març. Les entrades per a dissabte estan exhaurides i les de diumenge es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

L’Auditori de Girona, un dels principals equipaments musicals de Catalunya, segueix oferint aquesta temporada una programació d’alt nivell, amb vocació de servei públic. Un cartell que, en els pròxims dies, portarà a Girona diverses figures internacionals de primer ordre. En aquest sentit, en estreta vinculació i cooperació amb agents de l’entorn com el Black Music Festival, arribarà a l’equipament gironí la cantant francesa Zaz. En el marc de la gira Organique Tour, presentarà el seu cinquè disc, creat en ple confinament i que porta per títol Isa (2021). Un període de desconnexió involuntari però ben aprofitat en què va crear un àlbum que parla des del cor, i que evoca imatges com si fossin quadres. Zaz ha treballant amb el productor neerlandès REYN (Vanessa Paradis, Stephan Eicher, Benjamin Biolay...) amb qui es va prendre el temps necessari per donar color a cada cançó. El concert de Girona tancarà la gira a l’Estat espanyol, que passarà per cinc ciutats més: Gijón, Bilbao, Pamplona, Saragossa i Barcelona. Uns concerts amb un espectacle enèrgic, positiu i generós on el públic podrà descobrir noves facetes de l’artista i tornar-se a enamorar dels seus grans èxits: Je veux, On ira, Éblouie par la nuit, i el seu últim èxit, Imagine. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 de març a les 20 h a la Sala Montsalvatge i totes les entrades estan exhaurides.

L’endemà, la mateixa Sala Montsalvatge (19 h) acollirà una de les propostes més esperades pel que fa a la programació de clàssica de l’Auditori. Després d’actuar als principals teatres d’òpera del món i sota la batuta dels directors més reconeguts a nivell internacional, el tenor Juan Diego Flórez actuarà per primera vegada a l’Auditori de Girona per oferir un recital excepcional que recollirà les millors àries del bel canto i algunes composicions de cambra dels principals compositors belcantistes. Acompanyat de la pianista francesa Cécile Restier, l’artista peruà interpretarà un repertori únic que també repassarà alguns dels seus rols operístics més actuals, com La bohème o Les contes d’Hoffmann, entre d’altres. Aclamat per la crítica i amb més de vint anys de trajectòria sobre els escenaris, Juan Diego Flórez va debutar a La Scala de Milà amb només 23 anys i actualment està considerat un dels millors tenors del món gràcies a la interpretació dels personatges principals de les òperes de Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti o Bellini, entre d’altres. Així mateix, l’artista també ha estat reconegut per la seva tasca social amb la fundació del projecte social inclusiu Sinfonía por el Perú l’any 2011, una iniciativa nascuda amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament personal i artístic dels nens i joves més vulnerables del país mitjançant la creació d’orquestres i cors d’àmbit nacional. Les entrades per al concert s’estan venent a bon ritme i es poden adquirir al web de l'Auditori de Girona.


Narcís Comadira, exposició paral·lela

Des del diumenge 20 de març fins al diumenge 12 de juny, el hall de l’Auditori de Girona acollirà l’exposició Narcís Comadira: del gest sensible i la paraula dibuixada. Aquesta és una de les activitats paral·leles amb motiu de la figura de l’Artista convidat d’aquesta temporada a l’equipament. Narcís Comadira (Girona, 1942) és poeta, pintor, dramaturg, traductor, assagista i melòman; una figura rica i pertinent per desentranyar la relació i els misteris de dues arts: la música i la poesia.

Tornar