Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El reconegut pianista francès Lucas Debargue debuta aquest diumenge a l’Auditori de Girona

L’intèrpret parisenc està considerat com una “excepció entre els virtuosos del piano”. El concert, que tindrà lloc a les 19 h a la Sala de Cambra, inclou obres de Bach, Schumann, Fauré i Scriabin.

L’Auditori de Girona acollirà aquest diumenge, dia 13 de març, el concert del reconegut pianista francès Lucas Debargue, que actuarà per primera vegada a Girona. Debargue interpretarà un programa que inclou obres de Bach, Schumann, Fauré i Scriabin. El concert serà a les 19 h a la Sala de Cambra i les entrades estan disponibles a www.auditorigirona.org.

“Debargue és una excepció entre els virtuosos del piano més subtils de l’actualitat” (Der Spiegel). Així ha reconegut la crítica musical el pianista parisenc, que es va iniciar al piano de manera autodidacta. I és que quan tenia 15 anys va deixar el conservatori per tocar el baix elèctric en una banda de rock. Després va estudiar literatura, però se seguia sentint atret pel piano clàssic. Així és com als 20 anys va tornar a tocar el piano, ja amb interès professional i amb Rena Shereshevskaya com a professora, qui el va preparar per entrar al Conservatori Nacional Superior de Música de París. 

Debargue va causar un gran impacte en l’àmbit internacional en el Concurs Txaikovski a Moscou l’any 2015, on va interpretar Medtner i Ravel. Tot i que no va guanyar, el jurat li va permetre tocar en el concert dels premiats. Des de llavors, Valery Gergiev ha estat un del seus mentors. Mentre polia la seva tècnica, començava una carrera atípica que l’ha portat a col·laborar amb artistes com Gidon Kremer, Janine Jansen o Mikhail Pletnev, entre d’altres, sense perdre la frescor i la curiositat musical. També se’l coneix com “el més rus dels pianistes francesos”.

En la seva primera actuació a l’Auditori de Girona, Debargue oferirà un programa eclèctic i equilibrat, que mostra la seva personalitat. Interpretarà el Concert italià de Bach BWV 971, la Sonata núm. 3 de Schumann, la Fantasia op. 28 de Scriabin i la Barcarolle núm. 3 de Fauré, entre d’altres. 

Tornar