Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Dos-cents cinquanta alumnes de secundària d’Olot i Girona viuran experiències literàries amb el Festival MOT 

El 9 de març a Olot i el 16 de març a Girona, el MOT INS portarà xerrades, tallers de creació i experimentació a onze instituts.

Fotografia: Taller de la darrera edició del MOT INS

Un any més el Festival MOT tindrà presència als centres de secundària amb el MOT INS. L’objectiu és acostar la literatura i la creació als joves d’ESO i Batxillerat, des de propostes vivencials que els allunyin de l’obligatorietat de l’aula, en espais culturals de la ciutat i promovent la socialització entre estudiants de diversos centres.

El projecte és fruit de l’aliança amb centres de secundària de la Garrotxa i el Gironès i els serveis educatius d’ambdues comarques. En total, són 11 centres de secundària i 250 alumnes que viuran una experiència literària gràcies al festival.

Programa del MOT INS

El programa del MOT INS se centra en dues jornades, a Olot el 9 de març, i a Girona, una setmana després, el 16 de març. Coordinat per l’especialista en foment de la lectura, Àgata Losantos, el MOT INS proposa una matinal d’experiències literàries amb una conversa i diversos tallers. 

A Olot, Lluís Ruiz, especialista en divulgació literària i llibreter, conduirà una conversa amb Laia Viñas, Èlia Espinosa i Irene Gómez Diéguez, tres autores de menys de vint-i-cinc anys. A Girona, la Mixa (especialista en divulgació literària a les xarxes socials) conversarà amb tres joves que es dediquen a difondre lectures a través d’Instagram i Youtube: Meyonbook, La Prestatgeria de Marta i Mar de Llibres. Després de les converses els joves participaran en tallers literaris de temàtiques diverses com: literatura eròtica, escriptura i joc, poesia revolucionària, literatura i música, creació de corrandes o poesia i moviment.

Prèviament, tant a Olot com a Girona, els onze centres participants han dut a terme durant el febrer, el taller “Munta’t un festival”, que ha permès als participants posar a la pràctica l’organització d’un festival de literatura.

Festival MOT

El MOT INS s’emmarca dins la programació complementària de la vuitena edició del Festival de Literatura MOT, que omplirà Olot i Girona de converses al voltant de la literatura i la ruralitat durant del 17 al 26 de març: sota el lema “Al camp”. El disseny del programa ha estat elaborat per les comissàries Maria Bohigas Sales i Roser Vernet Anguera.

El MOT tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de març a Olot i 24, 25 i 26 de març a Girona. Les converses seran en format presencial i gratuïtes. Per assistir-hi de forma presencial cal agafar entrada al web del MOT. També es podran seguir en directe per internet a través del canal YouTube del festival. A Olot les converses seran a la sala El Torín i a Girona a la Biblioteca Carles Rahola.

Festival MOT
MOT Girona
Tornar