Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Festivalot recuperarà les activitats i escenaris prepandèmia aquesta primavera

El Festival de música en família de Girona, que se celebrarà els dies 28 i 29 de maig, ha fet un avançament de la programació anunciant els concerts de Manel, El Pot Petit, Buhos, The Tyets i Dàmaris Gelabert

Fotografia de la presentació d'avui

El Festivalot, el Festival de Música en Família de Girona, preveu recuperar les activitats i escenaris prepandèmia aquesta primavera, després de dues edicions limitades per la situació sanitària. La 7a edició de l’esdeveniment tindrà lloc els dies 28 i 29 de maig a l’Auditori de Girona i al parc de La Devesa i vol tornar a reunir milers de famílies a Girona per gaudir d’un cap de setmana ple de música per a totes les edats.

Aquest matí, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; els tres membres del grup Els Amics de les Arts i directors artístics del festival, Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret, i la directora del festival, Rita Peré, han presentat el Festivalot 2022 i una part dels concerts que es programaran.

“La cultura és una part imprescindible de l’estil i qualitat de vida de les gironines i els gironins, també per posar les bases de la Girona del futur. Gràcies a la responsabilitat col·lectiva davant de la pandèmia avui és possible poder anunciar nous programes de festivals amb plena normalitat. Des de l’Ajuntament de Girona ens arremanguem per arribar a tots els barris de la ciutat i oferir tant a petits com a grans una cultura de qualitat i de proximitat, i el Festivalot n’és tot un exemple”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats.

Des de la Diputació de Girona, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la institució, Albert Piñeira, ha ressaltat que el festival ha “trencat tòpics” del que se suposa que ha de ser la cultura adreçada a un públic infantil. Albert Piñeira ha raonat que, tradicionalment, els esdeveniments de música infantil han consistit en “una programació infantiloide, en el mal sentit de la paraula”. “El Festivalot trenca aquest esquema i demostra que es pot fer un festival musical amb totes les de la llei, amb tot el que suposa un festival i amb ‘grups de grans’, al qual puguin anar també els més petits”, ha assenyalat. En aquest sentit, Albert Piñeira ha destacat que el Festivalot “ha omplert un buit, cosa especialment meritòria en una demarcació amb tanta activitat musical”, i que, des dels seus inicis al 2015, s'ha convertit en “el festival de referència per a un públic infantil i familiar”.

Per la seva banda, Els Amics de les Arts han destacat la il·lusió que senten de poder programar concerts amb normalitat i de poder oferir a tots els nens i nenes que ho vulguin un cap de setmana amb un cartell musical de luxe.

Des de l’organització del festival s’ha fet un avançament de la programació anunciant ja tots els concerts que es faran a l’Auditori de Girona els dies 28 i 29 de maig. Seran els concerts de cinc grups: Manel, El Pot Petit, Buhos, The Tyets i Dàmaris Gelabert. Properament, es comunicaran més concerts i activitats que es faran al parc de La Devesa i al Palau de Fires de Girona, ja que es recupera també el Festivalot Market.

Com a novetat, el Festivalot amplia les col·laboracions amb escoles de música i escoles de Girona i de Salt de barris com Santa Eugènia, Vila-roja o Pont Major. Un dels fruits d’aquestes col·laboracions és el cartell del Festivalot 2022, dissenyat pels nens i nenes de l’Escola Font de la Pólvora de Girona juntament amb l’artista Ilich Roimeser. En aquest sentit, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha destacat el fet que “el festival apropi la cultura a tothom, una tasca que permet trencar barreres socials i prejudicis, reivindicant la música com a element integrador”.

Des d’avui ja són a la venda les entrades pels concerts a l’Auditori de Girona, que mantenen les tarifes habituals del festival, amb un escalat de preus entre els 2 euros i els 12 euros, segons el nombre d’espectacles comprats. La compra d’entrades es pot fer a través d’aquest enllaç del Festivalot

Tornar