Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Triple proposta per aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona, amb la cobla Ciutat de Girona, Morgan, i “Els colors de Duke Ellington”

La cobla Ciutat de Girona presentarà “La cançó tradicional i la cobla” el dissabte 5 de març a la Sala de Cambra. El mateix dissabte a la Sala Montsalvatge, el grup madrileny Morgan estrenarà el seu últim disc a les comarques gironines, en el marc del Black Music Festival. El diumenge 6 de març, Cascai Teatre, Marcel Tomàs i la Girona Jazz Project repassaran la història del jazz amb el concert teatralitzat “Els colors de Duke Ellington”

Aquest pròxim cap de setmana, l’Auditori de Girona acollirà tres propostes. El divendres 5 de març, la cobla Ciutat de Girona actuarà a la Sala de Cambra (19 h) per oferir l’espectacle La cançó tradicional i la cobla, un recull de sardanes i glosses inspirades en la música tradicional catalana. El mateix dissabte a la Sala Montsalvatge (20 h), Morgan presentarà el seu nou disc The river and the stone (North Records, 2021), en una actuació coorganitzada amb el Black Music Festival. La tercera proposta tindrà lloc el diumenge 6 de març (18 h) també a la Sala Montsalvatge, amb el concert teatralitzat per a públic familiar Els colors del Duke Ellington de Cascai Teatre, Marcel Tomàs i la Girona Jazz Project. Les entrades per a les tres actuacions estan disponibles a www.auditorigirona.org.

Amb més de quaranta anys de trajectòria, la cobla Ciutat de Girona torna a l’Auditori de Girona per presentar La cançó tradicional i la cobla, un recull de sardanes i glosses inspirades en les cançons i melodies tradicionals catalanes dels últims segles, coincidint amb la commemoració de dos centenaris enguany: el naixement del compositor valencià Manuel Oltra, i la fundació de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Dirigida per Bernat Castillejo, la formació interpretarà un repertori basat en les obres d’Oltra, que durant la segona meitat del segle va treballar en la cançó popular en totes les seves vessants compositives, i Francesc Pujol i Pons, compositor i musicòleg que va dirigir l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya i va ser membre de l’Orfeó Català. Aquest concert, que tindrà lloc el dissabte 5 de març a les 19 h a la Sala de Cambra, compta amb el segell Compromís creació de l’Auditori de Girona, que acull de forma regular els projectes de la cobla Ciutat de Girona.

El mateix dissabte 5 de març a les 20 h, el grup madrileny Morgan actuarà a la Sala Montsalvatge en el marc del Black Music Festival per presentar el seu tercer treball d’estudi per primera vegada a les comarques gironines. Gravat a l’estudi Le Manoir de Léon de França, i mesclat i masteritzat a Los Ángeles i Atlanta (Estats Units), The river and the stone (North Records, 2021) és una col·lecció de deu cançons amb aromes de rock i soul que va néixer després del confinament del 2020. Amb una curta però sòlida trajectòria, i dos anys després de la presentació del disc Air (2018), la formació liderada per Nina de Juan torna als escenaris amb la gira The River Tour, que després d’haver passat per les principals ciutats de l’Estat espanyol farà parada aquest dissabte a Girona. 

El cap de setmana culminarà el diumenge 6 de març amb una proposta familiar: el concert teatralitzat Els colors de Duke Ellington, que tindrà lloc a les 18 h a Sala Montsalvatge. Interpretat per la companyia Cascai Teatre i Marcèl Tomàs, i amb l’acompanyament musical de la Girona Jazz Project, l’espectacle és un viatge musical a través de la història del  jazz, amb nou músics i dos actors sobre l’escenari que combinaran una banda sonora impecable amb esquetxos còmics i coreografies. Una posada en escena divertida i hilarant inspirada en l’obra de Duke Ellington, un dels grans compositors, directors i intèrprets de la història del jazz, que donarà lloc a un univers humorístic en què la participació del públic serà imprescindible. Aquesta proposta, que compta amb la col·laboració del festival Temporada Alta i el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), també disposa del segell Compromís Creació de l’Auditori de Girona, que acull regularment els projectes de la Girona Jazz Project, orquestra resident a La Marfà – Centre de Creació Musical.

Les entrades per a les tres actuacions estan disponibles a www.auditorigirona.org.


Gala dels Premis Enderrock
Aquest dijous 3 de març, l’Auditori de Girona serà la seu de la 24a edició de la gala d’entrega dels Premis Enderrock. Un guardó que reconeix els millors artistes, discos, cançons i directes de tots els estils de la música catalana i un acte que també exerceix d’aparador per a les estrenes en directe de les principals gires de la propera temporada.
 

Tornar