Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal de Girona porta “It don’t worry me” a la Sala La Planeta

La peça barreja realitat i ficció i, a través de l’humor, escenifica temes com la correcció política dins del món de l’art

El Teatre Municipal de Girona surt de l’equipament municipal i presenta aquest dijous, a les 20 h, a la Sala La Planeta, It dont’ wory me, una proposta carregada d’humor sobre les tensions entre les arts i la correcció política. Es tracta d’un dels espectacles programats des del Teatre Municipal, que sovint tenen com a escenari altres espais de la ciutat amb el doble objectiu d’oferir propostes de proximitat i de petit format per una banda, i d’arribar a públics diversos i atraure’n de nous, per l’altra. Les entrades per It dont’ wory me, que combina l’anglès, el català i el castellà, ja es poden comprar al web del Teatre.

L’espectacle forma part del cicle Paranormals, la programació més fresca i de creació contemporània amb la qual el Teatre Municipal vol apropar-se a un públic més jove. Tot i el caràcter eclèctic del cicle, cal tenir en compte que la programació no és nomes per al jovent, sinó per a tots el públics. 

La peça neix de la complicitat entre Atresbandes, una companyia amb un llarg recorregut, i el col·lectiu internacional format pel duo Bertrand Lesca i Nasi Voutsas. Després de coincidir en diferents contextos de l’escena contemporània europea, van decidir unir-se per desenvolupar un projecte en comú. Aquesta trobada es va acabar materialitzant en l’obra It don’t worry me, estrenada al Teatre Lliure de Barcelona, i Premi de la crítica Noves Tendències 2021.

Des d’una teatralitat crua i predominantment actual, It don’t worry me presenta diverses escenes creades pels intèrprets de l’obra i que, en un espai pràcticament buit i barrejant realitat i ficció, comparteixen el mateix fil conductor: escenificar les tensions entre l’art i la correcció política. Aquesta temàtica és un motor creatiu del treball de les dues companyies involucrades, que han tractat la qüestió tant a dins com a fora de la sala d’assaig. La proposta que presenten es fixa en la manera com la correcció política afecta i canvia la societat europea però, sobretot, posa el focus en com modifica la feina als creadors i creadores. Durant l’espectacle s’utilitzen diferents artefactes escènics, i per tant poètics, per qüestionar allò que, com a artistes, deixen de dir o de fer.

La companyia Atresbandes neix de la trobada artística i personal de la Mònica Almirall, en Miquel Segovia i l’Albert Pérez Hidalgo. Dins de l’entorn de formació de l’Institut del Teatre de Barcelona tots tres decideixen començar un projecte en comú. Des del 2011 el grup creix i es desenvolupa, alhora que ho fa la capacitat evocadora dels seus integrants. Influenciats per una gran quantitat de disciplines i referents propis de la cultura occidental, el grup es caracteritza per apostar per un teatre laboratori on el procés de creació és fonamental. La bona entesa és un dels vèrtexs d’aquest triangle, però també ho són el dubte i la incertesa, que fan que posin en qüestió tot el que ens envolta.

Bertrand i Nasi són dos creadors d'espectacles que es van conèixer el 2015. Elaborant projectes en una època d'austeritat, la seva obra es despulla i es troba entre l'art en viu i el teatre. Ara són produïts per Farnham Maltings i estan associats amb MAYK. El 2020, van ser guardonats amb el Premi Forced Entertainment en memòria de Huw Chadbourn. 
 

Tornar