Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Música africana i rumba: Momi Maiga i Rosario actuen aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona

El divendres 25 de febrer, el cantant i compositor senegalès presentarà l’espectacle “Nio”. La cantant madrilenya actuarà el dissabte 26 de febrer a la Sala Montsalvatge, on oferirà les cançons del seu darrer treball discogràfic:” Te lo digo todo y no te digo na”.

L’Auditori de Girona presenta dues propostes per aquest cap de setmana. El divendres 25 de febrer (20 h), Momi Maiga actuarà a la Sala de Cambra, on oferirà l’espectacle Nio, una mostra única de sons i ritmes africans. El dissabte 26 de febrer (20 h), Rosario omplirà la Sala Montsalvatge amb les cançons del seu darrer disc, "Te lo digo todo y no te digo na", després d’ajornar el concert previst pel 5 de febrer per motius de salut. Les entrades per a les dues actuacions segueixen a la venda a www.auditorigirona.org.

Virtuós de la kora, un instrument tradicional de l’Àfrica de l’oest, concretament de l’ètnia mandinga, Momi Maiga també destaca per la seva fluïdesa vocal i una sorprenent sensibilitat musical. Acompanyat per Aleix Tobias a la percussió, Carlos Monfort al violí i Marçal Ayats al violoncel, el jove artista presentarà l’espectacle Nio, un recull de melodies i sons transcontinentals que esdevé un diàleg dinàmic i constant entre les cultures de Casamance (Senegal), Mèxic i Catalunya. Una proposta que forma part del segell “Compromís creació” de l’Auditori de Girona i que està coproduïda per la Fira Mediterrània de Manresa, la Marfà – Centre de Creació Musical i Olot Cultura.

L’endemà, el dissabte 26 de febrer, la cantant madrilenya Rosario actuarà a la Sala Montsalvatge, on presenta les cançons del seu últim treball discogràfic, "Te lo digo todo y no te digo na" (Universal Music, 2021). Un disc fresc, vibrant i ple d’energia que parla de la comprensió i la solidaritat en temps de crisi, i que mostra l’essència del gypsy-funky: una barreja de rumba, flamenc, reggae, balades i pop ideada per la pròpia artista. Acompanyada per una formació de músics, cantaoras i bailaors d’alt nivell, la cantant empeny la rumba cap a una nova dimensió i fa parada a l’Auditori de Girona per mostrar que torna als escenaris més renovada i madura que mai. 

Les entrades per a les dues actuacions estan disponibles a www.auditorigirona.org.

Tornar