Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Joana Gomila & Laia Vallès, i el nou concert de Simfonova “L’òpera és medecina”, aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona

El divendres 18 de febrer, la cantant mallorquina presentarà les cançons de “Paradís” en un nou format de concert, amb artistes i públic damunt l’escenari de la Sala Montsalvatge. El diumenge tindrà lloc un concert, presentat per Marcel Gorgori, que explora alguns dels millors passatges de la història de l’òpera.

El pròxim cap de setmana, l’Auditori de Girona acollirà dues propostes d’estils ben diferents. El divendres 18 de febrer (21 h), Joana Gomila & Laia Vallès presentaran Paradís, en un nou format de concert amb artistes i públic damunt de l’escenari de la Sala Montsalvatge. I, el diumenge 20 de febrer (19 h), es podrà veure el nou concert de Simfonova: L’òpera és medecina, amb la presentació de Marcel Gorgori.

Aquesta temporada, l’Auditori de Girona estrena un nou format de concert, amb artistes i públic damunt de l’escenari de la Sala Montsalvatge. Una nova fórmula per explorar espais de l’equipament, oferir nous formats més pròxims i trencar barreres entre artistes i oients. La primera de les propostes es podrà veure aquest divendres 18 de febrer amb Joana Gomila & Laia Vallès, que presentaran les cançons del seu darrer disc, Paradís. Joana Gomila és una cantant, compositora i intèrpret mallorquina que entén la música des de múltiples prismes. El duo que forma amb Laia Vallès parteix de la recerca i la transformació de material d’arrel mitjançant l’experimentació, la improvisació i la filosofia com a actitud vital i musical. Veu i sintetitzadors, organicitat i màquina, tradició i experimentació faran transitar el públic per un arxipèlag d’illes sonores i paisatges rurals diversos. 

Aquest cap de setmana l’Auditori de Girona també comptarà amb òpera. Un recorregut per alguns dels números més destacats i populars de la historia de l’òpera (àries, duos, i trios) que, en aquesta ocasió, busquen el paral·lelisme amb algunes de les emocions i situacions viscudes en els darrers mesos. Simfonova: L’òpera és medecina proposa una mirada optimista, emotiva i còmplice amb el públic, amb un guió especialment pensat per demostrar que, a banda de les vacunes, l’accés a les emocions, al bon humor, i a la música, també és necessari per la salut, i l’òpera, conté tots aquests ingredients. Amb la presentació de Marcel Gorgori i la interpretació del tenor Carles Cosías, la soprano Laura del Río, el baríton Josep Ramon Olivé i el pianista Josep Buforn, aquesta proposta comptarà amb fragments operístics d’Il barbiere di Siviglia, L’elisir d’amore, La Traviata, Lucia di Lammermoor, Le nozze di Figaro, Pagliacci, o Faust, entre d’altres.

Les entrades per a les dues propostes estan disponibles al web de l’Auditori. www.auditorigirona.org.

JOCG, inscripcions obertes
Les inscripcions per formar part de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines ja estan obertes i es poden realitzar fins al 28 de febrer. La JOCG és el projecte pedagògic orquestral de la Fundació Metalquimia, format per estudiants de música d’entre 16 i 22 anys que estiguin cursant grau mig o grau superior d’instrument, que tenen l’oportunitat de fer un treball orquestral de primer nivell, amb reconeguts directors i professors de prestigi internacional. En aquesta ocasió, realitzaran una estada d’una setmana a l’Auditori de Girona, entre el 18 i el 24 de juliol, i treballaran el concert de violí i la 6a simfonia de Txaikovski, amb la directora Isabel Rubio i amb Elena Rey com a violí solista. L’Auditori de Girona col·labora amb aquest projecte, conjuntament amb la Fundació Metalquimia, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona. Més informació i inscripcions a www.jocg.cat.

Tornar