Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal de Girona presenta aquest dissabte “23F. Anatomia d’un instant”

El director Àlex Rigola porta a escena aquesta proposta de teatre document sobre l’intent de cop d’estat del 23 de febrer de 1981, adaptació de l’obra “Anatomia de un instante”, de Javier Cercas

El Teatre Municipal de Girona acollirà aquest dissabte, dia 12 de febrer, a les 20 h, l’espectacle 23F. Anatomia d’un instant. El director Àlex Rigola porta a escena una proposta de teatre document que aproxima el públic al període de la transició espanyola, prenent d’eix vertebrador el cop d’estat del 23 de febrer de 1981.

Es tracta d’un assaig elaborat a partir de la novel·la de Javier Cercas Anatomía de un instante, que arranca en aquell instant en què Adolfo Suárez, president del govern en funcions, es va estar assegut mentre les bales dels colpistes brunzien al voltant seu a l’hemicicle del Congrés dels Diputats i tots els altres parlamentaris –tots menys el general Gutiérrez Mellado i el secretari general del Partit Comunista, Santiago Carrillo– buscaven refugi sota els seus escons.

L’obra es recolza en la narració dels actors i les actrius, i el text reprodueix únicament els diàlegs dels quals es té constància documental. Un relat a quatre veus interpretat pels artistes Pep Cruz, Miranda Gas, Eudald Font i Roser Vilajosana.

És una producció de Heartbreak Hotel i Titus Andrònic SL., en coproducció amb el Teatre Lliure i el suport del Teatro de La Abadía i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

“Aquesta temporada del Teatre Municipal ens porta una nova proposta de teatre documental valenta i trencadora. Un esforç que dota Girona d'una oferta cultural única i de primer nivell”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats. 

Àlex Rigola és director d'escena. Del 2003 al 2011 va ser director del Teatre Lliure i del 2010 al 2016 director de la secció teatral de la Biennal de Venècia. Entre les adaptacions i direccions d'escena que ha realitzat darrerament destaquen: 2666, de Roberto Bolaño, amb la que ha obtingut diversos guardons, entre ells el Premi de la Crítica de Barcelona al Millor espectacle teatral, Millor Dramatúrgia i Millor Escenografia de 2007; L'holandès errant, de R. Wagner, representada al Gran Teatre del Liceu; La nit just abans dels boscos, de B-M. Koltès, al Temporada Alta; Arbusht, de Paco Zarzoso; Largo viaje hacia la noche, d'Eugene O'Neill; European House (pròleg d'un Hamlet sense paraules), al Festival Temporada Alta; Ricard 3r, de William Shakespeare, presentada al Festival de Teatro Clásico de Almagro i al Teatre Lliure al 2005-06, o Santa Joana dels Escorxadors, obra amb la qual va aconseguir el premi Young Directors Award del Festival de Salsburg 2004. També al 2008 va obtenir el Premi Terenci Moix de les Arts Escèniques i el Premi Qwerty a la millor adaptació d'una novel·la en d'altres mitjans. 

Heartbreak Hotel neix l'any 2013 amb l'esperit de tornar al teatre allò que l’ha dut a perdurar durant tots aquests anys: el desig de confrontar el públic amb els valors de la nostra societat contemporània, amb els valors de l'ésser humà i, per tant, amb els valors d'un mateix.

Les entrades per la funció ja es poden comprar al web del Teatre.

Tornar