Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El festival MOT comença a caminar amb Veus del MOT, els clubs de lectura i nous autors i autores

Veus del MOT s’avancen a l’inici de la programació amb vídeos dels autors i autores convidats i s’inicien les propostes “Llegim el MOT” a les biblioteques de Girona i d’Olot. Núria Bendicho i Miquel Martín i Serra se sumen a l’esdeveniment cultural

Imatges del cartell de l’activitat “Llegim el MOT”, de Núria Bendicho i Miquel Martín

Veus del MOT s’avancen al festival MOT 2022 amb una sèrie de vídeos breus en què prop d’una vintena dels autors i autores convidats s’adrecen directament a les persones lectores per reflexionar sobre com la ruralitat és present a la seva obra, juntament amb la lectura d’un fragment d’aquesta. 

Els vídeos queden recollits al canal de YouTube del MOT i també s’hi pot accedir des del web del festival. Aquesta primera presa de contacte entre autor/a i lector/a vol ser una prèvia de la trobada més llarga i presencial que tindrà lloc durant les setmanes del MOT 2022. Veus del MOT van sorgir durant la crisi sanitària de la COVID-19 i després de la cancel·lació de l’edició del festival del 2020 amb la voluntat de propiciar la reflexió prèvia al MOT i alleugerir l’espera del públic per a la següent edició.

Una altra de les novetats en relació amb el festival, és que les biblioteques de Girona i la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot tornen a organitzar els clubs de lectura “Llegim el MOT”. Acompanyats d’una persona conductora experta en literatura, es conversarà sobre alguns dels títols que podrem trobar a la llibreria del MOT durant els dies del festival. “Llegim el MOT” és una oportunitat per al públic del festival d’aprofundir en l’obra dels autors/ores que visitaran cada ciutat, abans no tinguin l’ocasió d’escoltar-los en directe. 

A Girona, en tres sessions entre gener i març, es llegirà La casa de foc, de Francesc Serés; Temporada de huracanes, de Fernanda Melchor, i Les vuit muntanyes, de Paolo Cognetti. A Olot, en dues sessions, una al febrer i l’altre al març, es llegirà La drecera, de Miquel Martín i Serra, i Terres mortes, de Núria Bendicho.  Els clubs de lectura són gratuïts però amb aforament reduït. Per això cal inscriure-s’hi prèviament a través del web de les biblioteques de Girona o presencialment a la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Els llibres es poden recollir a les biblioteques.

També cal destacar que Núria Bendicho i Miquel Martín i Serra se sumen a la llista d’autors confirmats per a l’edició d’enguany del MOT juntament amb Selva Almada, Anna Ballbona, Xuan Bello, Paolo Cognetti, Raül Garrigasait, Fernanda Melchor, Mercè Ibarz, Toni Sala, Francesc Serés i María Sánchez.

Per últim, cal subratllar que juntament amb els centres de secundària de la Garrotxa i el Gironès i els Serveis Educatius de la Generalitat d’ambdues comarques, el festival MOT està preparant el MOT INS per apropar la literatura als joves de secundària i batxillerat a través d’experiències literàries. El MOT INS s’iniciarà amb un taller inaugural el mes de febrer i amb diverses sessions presencials i virtuals que tindran lloc el 2 de març a Olot i del 16 al 18 de març a Girona. 

El MOT 2022 s’endinsa en el món rural des de la literatura amb les comissàries Maria Bohigas Sales i Roser Vernet Anguera. La vuitena edició d’aquest festival literari tindrà lloc entre el 17 i el 26 de març a Olot i a Girona. Amb el lema “Al camp” es vol emfatitzar de quina manera i des d’on es fa literatura sobre el món rural.

Està organitzat per l’Ajuntament de Girona i per l’Ajuntament d’Olot, amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i té la voluntat principal de fomentar la lectura i la divulgació literària, tot apropant escriptors de primer nivell des de la proximitat.

Tornar