Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Gran Circ de Nadal de Girona transformarà el pavelló de Fontajau en un circ amb una pista de gel de 900 m2

La 8a edició de l’espectacle tindrà lloc entre el 25 i el 29 de desembre i, fins ara, ja s’han venut més d’11.000 entrades anticipades.

La 8a edició del Gran Circ de Nadal de Girona transformarà el Pavelló Municipal de Girona-Fontajau en un circ amb una pista de gel de 900 m2. Del 25 al 29 de desembre, l’espectacle “sobre gel 3” oferirà al públic un total de 20 atraccions circenses damunt del gel, amb actuacions d’acrobàcies, monocicles, malabars, comicitat, cintes aèries o corda vertical, entre altres. Hi participaran una trentena d’artistes, que en moment de l’actuació estaran acompanyats per la música en directe dels integrants de la Paris Circus Orchestra.

A partir de dilluns vinent, s’iniciaran els preparatius per transformar el pavelló. Un cop desmuntat el parquet de l’equipament on es juguen els partits de bàsquet, s’instal·larà al mateix espai una pista de gel natural gegant de gairebé 900 m2. Paral·lelament, els 38 artistes internacionals que formaran part de l’espectacle arribaran dels seus respectius països per als assaigs previs. Concretament, provenen de Rússia, Cuba, Vietnam, Bielorússia, Lituània, Eslovàquia i Xile.

Cal tenir en compte que el Gran Circ de Nadal de Girona comptarà amb totes les mesures recomanades per a evitar la proliferació de la COVID-19. El Pavelló Municipal de Girona-Fontajau disposa de tres portes d’accés, independents de les quatre habilitades per a la sortida dels espectadors i espectadores, a més de ventilació certificada, amplada entre fileres o distribuïdors de gel hidroalcohòlic. Al llarg dels dies de programació del circ també es desinfectaran les butaques regularment, i serà obligatori l’ús de la mascareta.

La regidora de l’Ajuntament de Girona Eva Palau ha agraït la feina de tothom qui ha fet possible la posada en marxa del circ “per la seva importància en el vessant social, cultural i econòmic del territori” i ha animat tota la ciutadania a gaudir-ne. “A poc a poc anem recuperant actes culturals i socials que ens fan viure, sempre garantint les mesures sanitàries adequades”, ha destacat Palau.

Per la seva banda, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha explicat que “des de la Diputació de Girona no ens cansem de repetir que l’activitat cultural és necessària. Per això, ens satisfà enormement que el Gran Circ de Nadal es pugui celebrar aquest 2021. Siguem ben conscients de seguir els protocols de seguretat i sanitaris establerts i les mesures recomanades per evitar la proliferació de la pandèmia i gaudim de la màgia de Nadal sumada a l’encís del circ internacional de qualitat i la bellesa del patinatge sobre gel. Girona ha trobat en el Gran Circ de Nadal el seu segell distintiu per a les festes nadalenques”.

Fins ara ja s’han venut més d’11.000 entrades anticipades per a les nou funcions previstes. Els tiquets tenen un cost a partir de 10 euros i ja es poden adquirir a través del web del circ de Nadal www.circnadalgirona.com, trucant al telèfon 972505317, o a les taquilles del Teatre Municipal de Girona (de dimecres a divendres, de 13 a 17 h), de Circusland Besalú (de dijous a diumenge, d’11 a 19 h) i del Pavelló Municipal de Girona-Fontajau (els dies d’espectacle).

Com a novetat d’aquest any, l’organització de l’espectacle comptarà amb el suport de l’Ajuntament de Girona, a través de l’àrea de Drets Socials, així com de les empreses i entitats privades que recolzen el projecte Circ Solidari, per tal que les famílies amb pocs recursos de la ciutat puguin gaudir de l’experiència del Gran Circ de Nadal de Girona.

Dossier de premsa
Gran Circ de Nadal de Girona
Tornar