Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Escola Municipal d’Humanitats porta a Girona la “Revetlla Roig”, en homenatges a la figura i obra de Montserrat Roig

L’activitat tindrà lloc el divendres, 10 de desembre, a les 19 h, a l’Auditori de La Mercè. Comptarà amb la presència de Gemma Ruiz, Betsabè Garcia, Oye Sherman, Carles Gilabert, Andrea Artero i Mercè Sibina

L’Escola Municipal d’Humanitats de Girona portarà a la ciutat aquest mes de desembre la “Revetlla Roig. Una vetllada recordant Montserrat Roig”, en homenatge a la figura i obra de l’escriptora catalana Montserrat Roig. L’acte tindrà lloc demà divendres, dia 10 de desembre, a les 19 h, a l’Auditori de La Mercè. Es tracta d’un dels homenatges organitzats amb motiu del 75è aniversari de Roig que s’han programat arreu de Catalunya, per recordar-la i fer valdre un llegat que la posiciona com una de les intel·lectuals catalanes de referència del segle XX i una de les escriptores més importants i influents que ha donat mai el país.

Després d’estrenar-se el 4 de setembre passat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i de recórrer el territori català amb actes a Lleida, Reus i Castelldefels, arriba ara a Girona la “Revetlla Roig”, en un format més reduït. 

La iniciativa constarà de diverses activitats. D’una banda, l’escriptora Gemma Ruiz i la biògrafa de Montserrat Roig Betsabè Garcia conversaran sobre el llegat i la influència de Roig a les noves generacions d’escriptores a “Montserrat Roig, un referent avui”. D’altra banda, la periodista i humorista Oye Sherman (Maria Rovira) oferirà a “El rànquing Roig” un monòleg dedicat a l’escriptora tot destacant les deu facetes de la seva carrera que més l’han interessat. Tancarà l’acte “Els catalans als camps nazis”, una lectura dramatitzada d’alguns dels fragments de la monumental obra de Montserrat Roig, adaptats per la dramaturga Carla Rovira i interpretats per Carles Gilabert i Andrea Artero. Dinamitzarà i presentarà l’acte la periodista Mercè Sibina. 

La “Revetlla Roig” és una proposta ideada, coordinada i produïda per Tramoia Produccions Culturals i organitzada a Girona per l’Escola Municipal d’Humanitats. L’activitat és gratuïta i requereix inscripció prèvia obligatòria (places limitades). També es podrà seguir en streaming a través del canal de Youtube de Girona Cultura i a l’enllaç girona.cat/endirecte.

Més informació al web municipal www.girona.cat/emhu.

Tornar