Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Inaugurada l’exposició “Del carbonet a l’aquarel·la” de l'artista Núria Batllori, veïna del barri de Pont Major

Es va inaugurar el dimarts 30 de novembre al Centre Cívic Pont Major i es podrà visitar fins al 30 de desembre.

Imatge de la inauguració

El passat dimarts 30 de novembre es va inaugurar l'exposició on s'exposen obres de l'artista del barri de Pont Major, Núria Batllori. L’exposició presenta un recorregut per diferents temàtiques representades per la jove artista.

El dibuix des de sempre ha estat la seva gran passió, tal com va explicar l'artista en les seves declaracions.

“El dibuix i la pintura m’apassionen des de ben petita. Dibuixava per entreteniment i, a poc a poc, m’hi vaig endinsar més i més fins que la meva mare un dia em va regalar una caixa de carbonets. Amb els carbonets vaig anar experimentant amb volums, ombres i perspectives tot fent els primers dibuixos pels carrers de Girona.

Més endavant, vaig començar a quedar amb els Urban Sketchers de Girona. Gràcies a ells vaig substituir el carbonet pel rotring i així vaig introduint-me al món del color i l’aquarel·la. Al principi, només l’utilitzava per fer ombres i donar volums, però finalment vaig perdre la vergonya i vaig començar a acolorir les formes.”
 
La Núria mostra a través d’aquesta exposició com ha anat descobrint i usant diferents tècniques, perdent la por i atrevint-se a poc a poc a descobrir noves maneres de plasmar els paisatges.

“El següent pas va ser deixar de perfilar les formes amb rotring per passar a definir-les només amb el traç de l’aquarel·la, cosa que no va ser gens fàcil. Aquesta evolució la podeu apreciar en la col·lecció de pobles que vaig fer durant el confinament, dibuixant Vilafreser, Madremanya, Sant Martí Vell... i també als carrers de Girona, pintant els colors de tardor de la Plaça Independència, la pedra de les escales de la Catedral o els reflexos del Pont de Pedra sobre l’Onyar.” 

L’artista comparteix també les seves inquietuds més recents i com es va decidir a treballar sobre un tema concret: l’aigua i els seus reflexos. Ens transmet com ha anat afilant la mirada i com a través de l’observació va anar desenvolupant la tècnica necessària per assolir els seus objectius.

“La meva dèria d’aquests últims anys ha estat dibuixar l’aigua i els seus reflexos. Soc una enamorada del Port de la Selva i volia saber com dibuixar els paisatges mariners. Per fer-ho vaig observar en deteniment els reflexos que feien els objectes a l’aigua, com es veia el fons, com són les ombres... I de què me’n vaig adonar? Que els colors dels reflexos són un punt més fosc que l’objecte reflectit, que els límits dels reflexos són foscos i que a l’aigua hi ha reflex i, alhora, ombres. A la part central de l’exposició en podeu veure el resultat amb la meva col·lecció de llaguts.”

Podreu venir a veure l’exposició fins al 30 de desembre al Centre Cívic Pont Major.

Tornar