Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els museus de Girona estrenen sis visites guiades per descobrir el patrimoni de la ciutat portes endins

La proposta “Bastint i vestint el patrimoni” té lloc en el marc de les Fires de Sant Narcís.

Els museus de la Generalitat i de l’Ajuntament de Girona agrupats a la xarxa Gironamuseus estrenen, a partir d’aquest cap de setmana, sis visites guiades per descobrir el patrimoni de la ciutat portes endins. La proposta porta per nom “Bastint i vestint el patrimoni” i convida la ciutadania a conèixer els edificis dels museus de la ciutat en el marc de la celebració de les Fires de Sant Narcís. 

Entre el 23 i el 31 d’octubre, els equipaments han organitzat diverses xerrades enfocades a descobrir el patrimoni històric, artístic, arquitectònic i cultural de Girona durant la festa major. En cada activitat, persones expertes i coneixedores de la història de la ciutat compartiran detalls, records, anècdotes i curiositats d’alguns espais emblemàtics relacionats amb les col·leccions dels museus.

“Posicionem els museus com a indrets de cultura necessaris i útils per a la societat. Són espais de recés cultural per a totes les persones que vulguin apropar-se al patrimoni ciutadà, als diferents relats i col·leccions que estableixen al voltant de la història i cultura de Girona”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Les visites es faran entre divendres i diumenge al matí, al llarg de dues setmanes. La primera tindrà lloc demà mateix, dia 23 d’octubre, a les 11 h, al Museu d’Història de Girona, i tractarà sobre els diferents usos que ha tingut l'edifici al llarg del temps. Les activitats seguiran l’endemà, a les 11 h, al Museu d’Art i la setmana següent, quan es faran visites divendres 29, a les 11 h, al Museu d’Història dels Jueus;  dissabte 30, a les 11h, al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona, i a les 11.30 h, a la Casa Masó, i finalment diumenge 31 d’octubre, a les 11 h, al Museu del Cinema.

Les entrades són gratuïtes amb aforament limitat, de manera que és imprescindible fer reserva prèvia. Podeu consultar la programació i seguir el procés d’inscripció al web específic de cada museu o al web de la xarxa Gironamuseus.

La xarxa Gironamuseus està formada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema i la Casa Masó.

PDF. Activitats de Fires a Gironamuseus
Tornar