Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Kings of Convenience actuen a l’Auditori de Girona aquest dissabte 23 d’octubre en un concert benèfic per a la síndrome d’Angelman

El duet noruec de folk-pop actuarà a les 20 h a la Sala Montsalvatge i presentarà el seu nou disc, “Peace or Love”, el primer en dotze anys. L’Orquestra de Girona presenta “El telèfon o l’amor a tres”, una òpera còmica en un acte el diumenge 24 d’octubre.

El duet noruec de folk-pop Kings of Convenience actuarà aquest dissabte 23 d’octubre a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona (20 h), en un concert benèfic per la síndrome d’Angelman. Un concert coorganitzat amb el Primavera Sound en què presentaran el seu darrer àlbum, Peace or Love, i per al qual les entrades estan a la venda a www.auditorigirona.org

Des que van publicar el seu àlbum de debut el 2001, Quiet is the New Loud, Kings of Convenience han vertebrat tota una carrera amb segell propi i han aconseguit que el seu folk-pop ressoni a tot el món durant un parell de dècades, xiuxiuejant a una o dues veus, acaronant la guitarra acústica i teclejant el piano amb cura. Tot i que se’ls ha pogut veure alguna vegada damunt de l’escenari, els dos músics, Erlend Øye i Eirik Bøe, no havien publicat nova música des del 2009. Peace or Love (EMI, 2021) és el primer àlbum després de 12 anys, una continuació de l’empremta deixada en la seva discografia prèvia, com Riot on an Empty Street (Astralwerks, 2004) o Declaration of Dependence (Astralwerks, 2009). El duet arribarà a Girona en el marc de la gira que els portarà a actuar a Madrid (18 d’octubre), València (19 d’octubre) i Barcelona (21 d’octubre). 

La síndrome d’Angelman és un trastorn neurogenètic caracteritzat per un retard greu en el desenvolupament, discapacitat intel·lectual, problemes de moviment i equilibri, dificultats o fins i tot absència de parla, i crisis epilèptiques, entre altres símptomes. Afecta unes 2.000 persones a l’Estat espanyol, de les quals només 600 estan diagnosticades. La comunitat científica considera aquest trastorn un dels neurogenètics amb major potencial de curació. Les persones amb síndrome d’Angelman requereixen atenció contínua, i, per tal de millorar la qualitat de vida de les persones afectades i emprendre el camí cap a la seva cura, el duet noruec ha decidit col·laborar amb l’associació FAST per tal que pugui seguir investigant aquesta afecció tan poc coneguda. Tots els beneficis nets d’aquest concert es destinaran a aquesta causa.

L’Orquestra de Girona presenta El telèfon o l’amor a tres  
El diumenge 24 d’octubre, la Sala Montsalvatge acollirà l’òpera còmica en un acte El telèfon o l’amor a tres, a càrrec de l’Orquestra de Girona, en el marc del segell “Compromís creació” de l’Auditori de Girona. Una obra que critica de manera intel·ligent i divertida l’ús desmesurat del telèfon en les relacions personals. L’òpera, de Gian Carlo Menotti, va ser composta per encàrrec d’una companyia de ballet, i va ser representada per primera vegada a Nova York l’any 1947. El concert s’obrirà amb obres d’autors coetanis a Menotti que, com ell, cercaven una música accessible i, sovint, lligada a l’espectacle musical, la dansa o el cinema, sense renunciar a la qualitat en totes les seves creacions. 

En el concert de diumenge, l’Orquestra de Girona –dirigida per Xavier Puig- comptarà amb solistes com la soprano Mireia Tarragó, el baríton Oriol Mallart, i el pianista Claudio Suzín, a més del director d’escena Martí Peraferrer. El programa desgranarà el Concerto per archi, de N. Rota; A time for us, de N. Rota; The Godfather, de N. Rota; Danzón, de L. Bernstein, i El telèfon o amor a tres, de G. C. Menotti.

Les entrades per als dos concerts es poden adquirir a través del web www.auditorigirona.org. Seguint la normativa actual, l’Auditori de Girona ha obert l’aforament al 100% i se segueixen aplicant de manera estricta totes les mesures per fer de l’equipament un espai segur.

Tornar