Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S’obre el període d’inscripcions a l’Escola Municipal d’Art i a l’Aula d’Escriptura per al curs 2021-22

Les sol·licituds es poden fer des d’avui, dia 30 d’agost, i fins al 10 de setembre.

L’Ajuntament de Girona ha obert aquest matí el període d’inscripcions als tallers artístics de l’Escola Municipal d’Art i als mòduls 1 i 3 de l’Aula d’Escriptura per al curs 2021-2022. Les sol·licituds es podran fer fins al 10 de setembre a través del web del Sistema d’Inscripcions del consistori www.girona.cat/inscripcions.

Oferta formativa i inscripcions a l’Escola Municipal d’Art

L’Escola Municipal d’Art (EMA) ofereix una variada programació de tallers artístics, així com el projecte EmaXics, destinat a infants i jovent d’entre 6 i 16 anys. Els tallers, de durada anual o semestral, permeten l’accés a una disciplina artística des d’un nivell inicial fins a un nivell avançat, amb professors i professores que, al mateix temps, són artistes, la qual cosa ofereix una experiència docent i cultural singular i afavoreix uns tallers més interessants des del punt de vista educatiu i cultural.

L’oferta formativa per a adults pel curs 2021-2022 és divideix en 6 àrees: dibuix, pintura, gravat, volum (que inclou els tallers d’escultura i ceràmica), joieria i tapís. L’alumnat podrà escollir els tallers segons el nivell que més li convingui, iniciació, avançat o perfeccionament, i l’horari de matins o tardes. 

Per la seva banda, l’EmaXics ofereix la possibilitat d'enriquir la formació de l’expressió en arts plàstiques i visuals d’infants de 6 a 16 anys, amb un aprenentatge que complementi el treball en aquest camp que es duu a terme en els estudis obligatoris, i així facilitar el coneixement de les diverses disciplines artístiques. L'objectiu final és que cada alumne tingui les eines i els recursos per expressar-se lliurement i amb creativitat. Els grups de l’EmaXics s’organitzen per edats i són en horari de tarda. 

Les preinscripcions pel curs 2021-2022 a l’Escola Municipal d’Art es poden fer per Internet a través del web del Sistema d’Inscripcions de l’Ajuntament de Girona des d’avui i fins al 10 de setembre de 2021, ambdós inclosos. El dia 13 de setembre es procedirà al sorteig de places, i el curs començarà el 27 de setembre. Podeu consultar tots els detalls sobre el procediment d'inscripció i l’oferta formativa al web de l’EMA.

El dibuix que il·lustra la campanya de preinscripcions d’enguany l’ha realitzat l’artista i professor de gravat de l’Escola Municipal d’Art Sebi Subirós.

Oferta formativa i inscripcions a l’Aula d’Escriptura

L’Aula d’Escriptura és un itinerari de formació en lectura i escriptura de l’Ajuntament de Girona que va néixer fa nou anys en el marc de l’Escola Municipal d’Humanitats (EMHU). Al llarg de quatre mòduls, repartits en dos anys, l’alumnat rep formació en escriptura i un bon acompanyament en la lectura de grans clàssics de la literatura universal amb un equip de professorat i escriptors i escriptores de reconegut prestigi. 

Es tracta d’un espai obert a tothom que li agradi escriure per perdre la por al full en blanc, trobar un acompanyament professional per aprendre tècniques d’escriptura creativa i compartir l’afició de llegir i escriure. Els alumnes que han acabat la seva etapa formativa al centre ja són més de 900, alguns dels quals posteriorment han publicat les seves primeres obres.

El període d’inscripcions per a la novena edició de l’Aula d’Escriptura comença avui, dia 30 d’agost, s’allargarà fins al 10 de setembre i es pot fer a través del web del Sistema d’Inscripcions de l’Ajuntament de Girona. La inscripció que s’obre per l’alumnat nou és per al mòdul 1, que es farà de setembre a desembre de 2021; mentre que per l’alumnat que ja forma part de l’Aula i vol seguir amb la seva formació s’ha obert el mòdul 3.  

El disseny de la campanya promocional de les inscripcions d’enguany ha anat a càrrec de l’estudi Enserio i es basa en el concepte de la bola de paper com a representació de l'aprenentatge i del procés creatiu, del treball, els errors, l’esforç, les correccions, l’inconformisme i la passió que sorgeixen quan s’escriu. 

Per a més informació sobre els continguts acadèmics, així com mostres del treball que s’hi realitza, i per a qualsevol consulta, podeu visitar el web de l’Aula d’Escriptura.

Tornar