Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Tornen les Nits de Música al Call amb una càpsula de “Vives!” 

Avui, a les nou del vespre, es presentarà al pati del Centre Bonastruc ça Porta una peça extreta d’aquest treball en procés de creació.

Les Nits de Música al Call tornen avui amb “Vives!”, un projecte que neix de la voluntat d’explorar artísticament, des de diferents disciplines, els ressorts de la resiliència, la solidaritat, la dignitat i l’esperit de supervivència de l’ànima humana en un context de gran injustícia, patiment i mort. S’inspira en les dones que, com Neus Català i Charlotte Delbo, no només van lluitar i sobreviure a l’inimaginable, sinó que van relatar amb tota la cruesa la seva experiència i la de les seves companyes.

El projecte començà a perfilar-se l’any 2019 amb la pretensió d’iniciar-se durant el 2020 i amb el propòsit d’enaltir el 75è aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau, però el context de restriccions generat per la pandèmia de la COVID-19 va obligar a posposar la seva presentació. En aquest temps s’ha estat treballant en la recerca documental per al projecte artístic i la recerca creativa i de moviment, juntament amb el desenvolupament de la dramatúrgia i el disseny de l’espai escènic.

Aquest projecte artístic és una idea original de Gisela Vicenç i Montse Canals que implica a tot un equip multidisciplinari. La direcció artística va a càrrec de Montse Colomé, i compta amb la interpretació de Montse Canals i Natàlia Entrocassi (dansa) i Gisela Vicenç (rapsòdia). La música és una composició original creada per Xavi Molina.

Formen part també del projecte Art Estudi (espai escènic i il·luminació), Upcycling Barcelona (vestuari),  Paulina Fariza (seguiment literari), Marta Culla (fotografia), Ruth Alemany, Montse Canals i Gisela Vicenç (equip de gestió i producció) i Alba Alfageme (assessorament).

La càpsula de “Vives!”, que es presentarà avui al vespre al pati del Centre Bonastruc ça Porta, és una peça extreta d’aquest treball en procés de creació. El públic podrà descobrir, gaudir i veure, des de dins, el procés creatiu, la recerca i els assajos de la primera residència de tot l’equip artístic i tècnic

Amb aquesta càpsula tornen les Nits de Música al Call aquest agost, després que l’estiu passat la pandèmia obligués a adaptar el format i a cancel·lar aquestes trobades estiuenques al cor del Barri Vell de Girona, amb ja més de vint anys de tradició.

El programa es reprèn amb il·lusió renovada, i malgrat l’aforament limitat i les restriccions per raons sanitàries, vol ser una invitació a la ciutadania i a les persones interessades a tornar a descobrir el call, amb tots els sentits i de la ma d’artistes locals i de proximitat. 

Està previst un segon espectacle el dijous 26 d’agost, en aquesta ocasió amb Rosa Zaragoza que presentarà el seu nou projecte “Pura i senzilla com Abigail”, inspirat en poemes de jueus catalans de temps medievals, traduïts per Jaume Riera i Eduard Feliu, que vol ser també un homenatge a les persones historiadores i hebraistes catalanes que han contribuït a la recuperació d’aquest ric llegat cultural. 

Per a més informació podeu consultar el programa de mà i el projecte “Vives!”

Tornar