Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La proposta emergent i propera del cicle A prop tanca la segona edició amb èxit de participació

La iniciativa s’ha adaptat a la situació pandèmica i ha aconseguit celebrar el 100 % de la seva programació amb una assistència mitjana d’un 93 %

Fotografia d’una de les actuacions del cicle

El cicle d'arts properes i emergents de petit format A Prop clourà demà a la seva segona edició amb èxit de participació. Des del passat 17 d’abril, més de 2000 persones s’han acostat als diversos barris de Girona per gaudir de les propostes que oferia el cicle. L’assistència mitjana als esdeveniments ha estat d’un 93 %, exhaurint entrades en 23 de les 28 espectacles o concerts.

Demà, a les 19 h, el trio Romaní posarà punt final a quatre mesos d’una programació diversa que ha inclòs propostes musicals, visuals i escèniques en diferents equipaments de proximitat dels barris de la ciutat. Totes elles compten amb un mateix denominador comú, les creacions d’artistes emergents de les comarques gironines.

“Amb l'A Prop hem tornat a demostrar que la cultura és segura i que ha de ser una aposta que posi en comú els diferents serveis i equipaments per donar suport a creadors i creadores locals”, ha afirmat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que també ha valorat molt positivament “una assistència mitjana que supera el 90 % i que posa de manifest que la ciutadania participa activament a la vida cultural quan en té l'oportunitat”.

Aquest any, el cicle s’ha adaptat a la situació pandèmica i ha aconseguit celebrar el 100 % de la seva programació, formada per 28 propostes –una més que l’any anterior-, en 14 equipaments de 7 barris diferents de Girona. De tots els espectacles seleccionats, 15 han estat concerts; 9, espectacles de teatre, dansa i circ; 2, exposicions; 1 ha sigut un mapping audiovisual i 1 altre un mural.

Quant als equipaments, enguany es van sumar al cicle 4 equipaments de proximitat més, l’Espai Cívic Can Gibert, El Güell Espai Jove, el Centre Cívic Santa Eugènia i La Marfà – Centre de Creació Musical, que es van sumar als 10 que ja hi participaven, el Centre Cívic Onyar, el Centre Cívic Ter, el Centre Cívic Sant Narcís, el Centre Cívic Pont Major, el Centre Cívic Pla de Palau, la Biblioteca Antònia Adroher, la Biblioteca Just M. Casero, la Biblioteca Ernest Lluch, la Biblioteca Salvador Allende, i L’Estació Espai Jove.

Han presentat disc bandes com La Ludwig Band, el grup d’Espolla que s’ha començat a fer lloc a festivals com el Vida o el Primavera PRO; Momi Maiga, un dels músics més prometedors de la nova generació de l’Àfrica occidental i que aquesta tardor estrenarà el seu nou espectacle a la Fira Mediterrània de Manresa en coproducció amb La Marfà - Centre de Creació Musical i Olot Cultura; Tona Gafarot, la cantautora llambillenca amb una trajectòria destacable al sector; Kumbara present a molts esdeveniments festius de les comarques gironines; o el quartet Alaire, que ha estrenat EP sota el segell de Cases de la Música. També hi han tingut cabuda la música clàssica, el flamenc, la música experimental, el folklore i els MCs.

En arts escèniques, la dansa ha estat la protagonista de l’A prop, tot i que també s’hi ha pogut veure teatre, de la mà de la Cia. Theatrum Mundi, Log Out Teatre i l’Associació la Intempèrie, a banda de circ, amb les companyies Bellboys Circus i Non Sin Tri. Les arts visuals hi han estat també representades, amb la fotografia de David Vega, les il·lustracions de Marta Bellvehí, la pintura mural de Núria Gich i el mapping de LightinkLab.

En aquesta segona edició s’ha mantingut la gratuïtat de les propostes i s’ha incorporat el servei de reserva prèvia en línia a través de l’agenda de Girona Cultura, un mecanisme que ha estat molt ben acollit pel públic.

El cicle va néixer l’any passat com a prova pilot en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial, un projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25 % per la Diputació de Girona, que ha seguit donant suport al cicle durant aquesta segona edició.

Podeu descarregar-vos fotografies de diverses de les actuacions de l’A Prop al següent enllaç.

Amb el suport del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona, projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25 % per la Diputació de Girona.

Tornar