Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La dansa torna als escenaris de Girona aquest estiu amb la 3a edició de “Girona en moviment”

El festival, que recapta fons per ajudar els malalts de càncer, es reprèn després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia. La gala inaugural se celebrarà el 15 de juliol a l’Auditori de Girona, i la cloenda es farà el diumenge dia 18, al Teatre Municipal

Imatges de la roda de premsa d'avui

La dansa tornarà aquest estiu als escenaris gironins amb la 3a edició del festival benèfic “Girona en Moviment”, que té per objectiu promoure aquesta disciplina artística i recaptar fons per ajudar les persones malaltes de càncer. El festival està organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez, i compta amb el suport  de l’Ajuntament de Girona i de la Diputació de Girona, i amb la col·laboració d’una vintena d’empreses i professionals.

Aquest any, l’esdeveniment se celebrarà del 15 al 18 de juliol i hi participaran de manera totalment altruista ballarins i ballarines catalans i internacionals que ballen en companyies estrangeres de renom, així com en companyies del país que estan lluitant per tirar endavant els seus projectes de dansa.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; la presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer, i el director del festival, David Rodríguez, han presentat aquest matí l’edició d’enguany de la iniciativa, que es reprèn després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia. 

“Des del consistori estem molt orgullosos de poder col·laborar un any més en aquest extraordinari festival. Animem tothom a omplir tots els actes de la programació, no només per participar en la causa solidària, sinó per gaudir d’uns espectacles insòlits, de dansa de primer nivell, únics a Catalunya”, ha explicat l’alcaldessa Marta Madrenas, que també ha demanat el suport de la ciutadania a les entitats, que estan patint la crisi provocada per la COVID-19. “Sabem que a les entitats els ha afectat de forma intensa la pandèmia i, en aquest sentit, cal que entre tots i totes actuem per donar suport a la Fundació Oncolliga i a totes les entitats que, com ella, fan una feina magnífica, sovint de manera silenciosa i discreta, per ajudar les persones amb càncer”, ha dit Madrenas.

Els plats forts d’aquesta edició seran la gala inaugural “Catalunya dansa contra el càncer”, que tindrà lloc el dia 15 de juliol, a les 21 h, a l’Auditori de Girona, i que comptarà amb una vintena de ballarins, i l’espectacle de tancament “Comiat en dansa”, que es farà el 18 de juliol, a les 20 h, al Teatre Municipal de Girona, i on participaran el Ballet de Barcelona i la companyia de dansa contemporània Eyan Dance Company.

A banda d’aquests dos espectacles, dins de la programació destaca també la projecció al Cinema Truffaut del “Concert ballat pel món postcovid”, un projecte audiovisual nascut de la col·laboració entre l'orquestra del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, dirigida per Lluís Cavalleria, i ballarins professionals que han participat en diverses edicions de “Girona en Moviment”.

El contingut del festival es completa amb una conversa sorpresa amb un coreògraf català que es podrà seguir per Youtube i Facebook; un vermut solidari familiar amenitzat amb tallers de Lindy Hop per a totes les edats, a càrrec Laura Del Aguila i Micol Ferretti, i el taller infantil “Un viatge al món del ballet”, on els ballarins Tess Buck i Vladimir Fortunenko faran demostracions, ensenyaran vestits i sabatilles de ballet i compartiran els secrets del món màgic d’aquesta disciplina. Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració de El Foment de Girona i l’escola de dansa The Classical Ballet School.

Podeu consultar més informació de l’esdeveniment al web www.gironaenmoviment.com.

Tornar