Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Maria Arnal i Marcel Bagés presenten “Clamor” aquest divendres a l’Auditori de Girona amb totes les entrades exhaurides

El consolidat quartet vocal The Hanfris Quartet presenta un nou espectacle amb motiu del seu desè aniversari. La Girona Jazz Project Big Band torna a l’Auditori amb una nova producció dirigida pel reconegut saxofonista valencià Perico Sambeat.

Maria Arnal i Marcel Bagés presenten el seu segon disc, Clamor (Fina Estampa, 2021), aquest divendres 14 de maig a l’Auditori de Girona amb les entrades exhaurides. Aquesta és una de les propostes del cap de setmana a l’equipament gironí, que també comptarà amb el concert de The Hanfris Quartet el dissabte 15 de maig, un concert en col·laboració amb el Girona A Cappella Festival, i l’estrena de la nova producció de la Girona Jazz Project Big Band amb Perico Sambeat el diumenge 16 de maig. Les entrades per als dos darrers concerts es poden adquirir a www.auditorigirona.org

Amb una posada en escena sorprenent, en què l’electrònica es fa present, Maria Arnal i Marcel Bagés oferiran, aquest divendres 14 de maig a les 20 h, les cançons del seu nou treball discogràfic, acompanyats de David Soler a la guitarra i electrònica i de les veus de Marta Torrella i Helena Ros (Tarta Relena). Clamor és una aposta pel llenguatge universal de l’emoció i la pulsió electrònica, amb onze cançons que beuen de la música tradicional i parlen sobre els desafiaments humans i tecnològics d’un futur més incert que mai. D’aquesta forma, Maria Arnal i Marcel Bagés tornen als escenaris amb una proposta trencadora i innovadora, que barreja la música més moderna i vanguardista amb sons de cobla, cants a capella i melodies gregorianes. Tot plegat dóna lloc a un disc amb aires experimentals i lletres feministes i reivindicatives, que es presenta sobre els escenaris amb un espectacle potent i elegant en què la il·luminació, el vestuari i la posada en escena dels cinc membres de la banda captiven el públic des de l’inici fins al final. Una proposta que arriba després del gran èxit obtingut pel seu primer disc, 45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017), omnipresent a les llistes de millors discs nacionals de la dècada, ratificat per una dotzena de guardons que inclouen, entre d’altres, quatre Premios MIN. 

The Hanfris Quartet celebra el seu desè aniversari amb un nou espectacle
El grup barceloní The Hanfris Quartet ha renovat completament el seu repertori i celebra els deu anys de trajectòria amb la presentació de noves cançons que abarquen estils diversos com el barbershop, el doo wop, el jazz o el rock&roll, entre d’altres. El dissabte 15 de maig (20 h) el quartet actuarà a la Sala de Cambra de l’Auditori i estrenarà un nou espectacle, Hanfris 10, mantenint la línia que l’ha portat a l’èxit: la interpretació de peces musicals intercalades amb intervencions parlades i dosis d’humor que aconsegueixen una connexió especial amb el públic assistent. 

La Girona Jazz Project Big Band sota la direcció de Perico Sambeat
Per acabar el cap de setmana, el diumenge 16 de maig (20 h), l’Auditori acollirà l’estrena del nou espectacle de la Girona Jazz Project Big Band, que en aquesta ocasió compta amb la direcció del reconegut saxofonista valencià Perico Sambeat, considerat un dels grans músics de jazz de l’Estat espanyol. La nova producció, que està inspirada en la sonoritat captivadora i contemporània del segell discogràfic alemany ECM, es basa en la reinterpretació del disc Music For Large & Small Ensembles del trompetista canadenc Kenny Wheeler, publicat l’any 1991. Un doble disc que no només ofereix un gran treball sonor dels intèrprets sinó també una visió privilegiada d'una de les ments musicals més emocionants del jazz. Una mostra del geni de Wheeler com a compositor, amb una mostra de les idees, textures i colors que plasmava en les seves creacions. 

Les entrades per als concerts de The Hanfris Quartet i la GJP Big Band & Perico Sambeat es poden adquirir a  www.auditorigirona.org 

Més informació
Tornar