Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Girona Jazz Project Big Band estrena una nova producció amb el saxofonista valencià Perico Sambeat a l’Auditori de Girona

La formació reinterpretarà el disc “Music For Large & Small Ensembles” del trompetista canadenc Kenny Wheeler. El concert, que comptarà amb una vintena de músics sobre l’escenari, tindrà lloc el diumenge 16 de maig a les 20 h la Sala Montsalvatge

L’Auditori de Girona acollirà l’estrena del nou espectacle de la Girona Jazz Project Big Band, que en aquesta ocasió compta amb la direcció del reconegut saxofonista valencià Perico Sambeat, considerat un dels grans músics de jazz de l’Estat espanyol. El concert tindrà lloc el diumenge 16 de maig (20 h) a la Sala Montsalvatge i les entrades es poden adquirir a  www.auditorigirona.org.

Amb gairebé 15 anys de trajectòria dedicada a crear projectes de qualitat en l’àmbit del jazz i les músiques improvisades, la GJP Big Band és una formació 100% gironina i transversal amb una vintena d’integrants. Ha col·laborat amb artistes de renom a nivell mundial com Maceo Parker, Bob Mintzer, Electrodeluxe o Guillermo Klein, entre d’altres, i ha treballat amb artistes locals com Adrià Puntí. 

Dirigida principalment pel saxofonista i compositor valencià Ramon Cardo, en aquesta ocasió la formació canvia de director i realitza un espectacle únic amb el reconegut saxofonista Perico Sambeat, que ha editat més d'una vintena de discos com a líder i ha treballat amb personalitats del món del jazz com Brad Mehldau, Kurt Ronsenwinkel, Tete Montoliu o Michael Brecker, entre d’altres. La nova proposta es basa en la sonoritat captivadora i contemporània del segell discogràfic alemany ECM, amb una reinterpretació del disc “Music For Large & Small Ensembles” del trompetista Kenny Wheeler, publicat l’any 1991. Feia tres dècades que Wheeler escrivia per a orquestra de jazz, abans de la publicació d'aquest enregistrament. Amb una llista de músics de llarga trajectòria en l'escena jazzística de Londres (John Taylor, Dave Holland, Derek Watkins, Eva Parker i la cantant Norma Winstone, entre d'altres), aquest llançament va consolidar la carrera del músic i de l'ECM Records, fent un salt qualitatiu en producció, arranjaments i composició, des que s'havia fundat el 1969. Un doble disc que no només ofereix un gran treball sonor dels intèrprets sinó també una visió privilegiada d'una de les ments musicals més emocionants del jazz. Una mostra del geni de Wheeler com a compositor, amb una mostra de les idees, textures i colors que plasmava en les seves creacions. 

GEMA 4 a l’Auditori
El grup vocal GEMA 4 celebra els 25 anys als escenaris i ho fa amb disc i espectacle: Veinticinco. Una ocasió per reviure les seves millors cançons, les més emblemàtiques i les que les han consagrat com un referent en el seu estil a nivell internacional, amb arranjaments vocals amarats d’arrels cubanes i altres influències. Un concert, en el marc del Girona A Cappella Festival, que substitueix l’actuació prevista de Straight no chaser (posposada al 7 de maig del 2022). Les entrades per a Gema 4, que actuaran el dissabte 8 de maig a les 20 h a la Sala de Cambra, es poden adquirir a www.auditorigirona.org.
 

Tornar