Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Biblioteca Ernest Lluch i el Centre Cívic Pla de Palau celebren el 20è aniversari

Els equipaments han organitzat diverses activitats durant tot el mes de maig per commemorar la data d’obertura de l’espai

Avui, dia 5 de maig, la Biblioteca Ernest Lluch i el Centre Cívic Pla de Palau compleixen 20 anys. Per celebrar-ho han organitzat diverses activitats que s’allargaran fins a finals de maig. Durant aquest mes, la biblioteca també oferirà un punt de llibre commemoratiu del 20è aniversari de l’equipament entre els seus usuaris i usuàries. 

“Aquest és un curs complicat ja que els efectes i les conseqüències de la pandèmia estan condicionant especialment la tasca dels equipaments municipals. Tot i així, des del govern de Girona hem fet una aposta clara: era important mantenir el servei de biblioteques”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, que ha posat en valor “la tasca que han realitzat durant dues dècades la Biblioteca Ernest Lluch i el Centre Cívic Pla de Palau dinamitzant la vida cultural als barris de Pla de Palau i de Sant Pau de Girona”.

Una de propostes que ja està en marxa és l’exposició de fotografies sobre la inauguració del centre, una mostra que busca fer memòria i retre homenatge a aquella jornada històrica. Sota el lema  “20 anys amb vosaltres”, la mostra recopila les imatges del 5 de maig de 2001, quan es va inaugurar l’equipament entre l’expectació i bona rebuda per part dels veïns i veïnes del barri. Per evitar aglomeracions i com a mesura de seguretat per la COVID-19, les fotografies es troben exposades als finestrals de les instal·lacions que donen al carrer de Saragossa i es podran veure des de l’exterior fins al dia 23 de maig. 

A més, amb motiu de l’efemèride la biblioteca Ernest Lluch també ha organitzat una activitat participativa amb premi final oberta a tots els usuaris i usuàries del centre. Tant petits com grans tenen temps fins a les 19 h per recomanar un llibre de la biblioteca que hagin agafat en préstec en algun moment dels darrers 20 anys i que els hagi agradat especialment i el vulguin compartir amb la resta. 

Aquesta tarda, també a les 19 h, l’activitat acabarà amb la celebració d’un sorteig de dos vals de 50 euros per llibres entre totes les persones participants i, a continuació, s’oferirà un concert de música pop del jove cantautor olotí Jeroni Vilà al jardí de l’equipament. 

Finalment, el 8 de maig, a les 11 h, la biblioteca acollirà una sessió de l’Hora del conte adreçada als infants. L’activitat “Explica’m un secret... al parc!”, anirà a càrrec de la Cia. Jomeloguisjomelo.com. 

Tant el concert com l’Hora del conte són activitats gratuïtes però cal inscripció prèvia ja que hi ha aforament limitat.  

La Biblioteca Ernest Lluch compta actualment amb més de 25.000 persones amb carnet de soci o sòcia i un fons de 47.800 volums distribuïts entre llibres, CD, DVD i revistes. Malgrat les restriccions derivades de la pandèmia, segueix sent un referent bibliotecari pel barri i per tota la ciutat, conjuntament amb la resta d’equipaments de Biblioteques de Girona.

Podeu consultar el programa complet al web www.girona.cat/biblioteques

Tornar