Header: Cultura

Cultura

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El festival Inund’ART es posa en marxa amb una exposició col·lectiva a la Casa de Cultura de Girona

Una desena d’artistes participen en aquesta mostra d’arts visuals que s’inaugura avui i que restarà oberta fins al 3 d’octubre

El festival Inund’ART posa en marxa avui la seva 15a edició, que se celebrarà durant els mesos de setembre i octubre, després que s’hagués d’ajornar el passat mes de juny a causa de la COVID-19. Tot i les limitacions derivades de la pandèmia sanitària, els organitzadors han volgut mantenir la celebració d’una proposta cultural que és una referència de les arts visuals a Catalunya. 

Avui s’inaugura una exposició col·lectiva, a la Casa de Cultura de Girona, en què participen una desena d’artistes d’arts visuals. Destaca el treball d’Anna III que presenta “Objective Change”, una instal·lació fotogràfica que és l’obra guardonada amb el projecte “Art per Tot” que promouen l’Agència Catalana de Joventut, l’Institut Balear de la Joventut i el Départament des Pyrénées-Orientales. Aquest projecte permet a l’artista guanyador realitzar residències i exposicions itinerants a Catalunya, Balears i la Catalunya Nord. 

Un altre de les propostes destacades d’aquesta exposició col·lectiva és el treball d’Urban Rice que presenta “Mirades”, una mostra creada especialment a l’espai de les finestres de la Casa de Cultura de Girona,  en què l’artista explorarà, a través de l’art urbà i el grafit, l’entorn carrer/galeria, creant dos retrats de grans dimensions entorn de les mirades fortuïtes. Aquesta acció artística és el projecte seleccionat com a Menció Especial d’Art Jove promogut per la Coordinadora de Joventut de Girona amb la voluntat de potenciar també el talent de joves artistes en els camps de les arts visuals. 

Una de les principals novetats d’aquesta edició és l’ampliació del nombre de recorreguts sensitius i altres accions als carrers i espais públics de la ciutat que tindran lloc durant el mes vinent, principalment el cap de setmana del 16 al 18 d’octubre. Des de fa anys, el festival aposta per oferir una proposta més vivencial i interactiva perquè l’espectador participi, experimenti i senti la cultura. Dels recorreguts sensitius destaca l’acció artística interactiva “Un buit d’emocions”, de la Nave Va, una història sobre els canvis, les pèrdues i els dols pels buits que es creen a la vida quotidiana que es podrà veure al Jardinet de la Força Vella. 

El festival també programa accions vinculades amb la música amb la proposta del pianista i artista multidisciplinari Xavi Lloses que presenta “Apiana’t de mi”, un reguitzell d’accions sonores insòlites al voltant d’un piano, on pilotes de ping-pong, cotxes teledirigits o vibradors generen textures impossibles i absolutament hipnòtiques. De les instal·lacions i performances cal destacar la instal·lació participativa “Micro-Còsmics”, de Mercè Ribera, a la plaça de les Olles; “La Cérémonie du Thym”, d’Alice Buade, a la plaça de les Voltes, i “Hilum”, de Melina Peña, a la Rambla.  

El festival es tancarà, el 24 d’octubre, amb un taller formatiu que es porta a terme amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona. El taller porta per títol “Introducció al llenguatge sensorial i la poètica del joc” i s’adreça a mestres d’infantil i primària, professors de secundària, educadors, artistes i professionals de l’àmbit de la salut i les humanitats.
 

Tornar