Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La projecció de “Los colores de la montaña” donarà el tret de sortida a una nova edició del Cicle de Cinema i Solidaritat

Enguany les propostes, que es podran veure al Cinema Truffaut d’octubre a juny, conviden a reflexionar sobre com interactuen dues realitats: els i les menors i les fronteres.

La nova edició del Cicle de Cinema i Solidaritat començarà dimarts dia 22 d’octubre (20 h, Cinema Truffaut) amb la projecció del film colombià Los colores de la montaña, dirigit per Carlos César Arbeláez, un llargmetratge de ficció que apropa a la vida quotidiana en algun lloc de la zona muntanyosa del camp colombià. Aquest llargmetratge està explicat des de l’òptica dels nens i nenes, que són els protagonistes d’aquesta història. La mirada poètica i innocent dels menors crea un fort contrast amb el conflicte armat que pertorba la vida dels seus habitants.

La projecció de la pel·lícula serà presentada per les entitats Dagua i Asocolgi. Precisament els i les menors i les fronteres seran la temàtica central de la proposta d’enguany d’aquest cicle organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona, la Coordinadora d’ONG Solidàries i el Cinema Truffaut.

Sota el títol “Menors i fronteres”, el cicle d’enguany convida a reflexionar sobre com interactuen aquestes dues realitats. Els conflictes bèl·lics, els camps de persones refugiades, l’entrada a Europa de migrants i menors no acompanyats/des, la desprotecció d’aquestes persones menors en la societat d’acollida... Experiències vitals plenes de dolor, prejudicis i injustícies, però en les quals també s’entrellacen amistat, solidaritat i comprensió.

Des del mes d’octubre i fins al juny, es podrà veure una pel·lícula mensual en una sessió en què diverses entitats gironines implicades en aquests temes exposaran la seva perspectiva i convidaran les persones espectadores a fer una reflexió conjunta sobre aquestes realitats. Les projeccions programades són: 14 Kilómetros (Espanya, 2007), el 26 de novembre; Corredors de fons (Espanya, 2012), el 17 de desembre; Salida de emergencia (Espanya, 2019), el 28 de gener; 18+1 (Catalunya, 2019), el 25 de febrer; Hayati (Espanya, 2018), el 31 de març; Las tortugas también vuelan (Irán i Iraq, 2004), el 28 d’abril; La jaula de oro (Mèxic, 2013), el 26 de maig, i Icebox (Estats Units, 2018), el 16 de juny.

Totes les projeccions, que són amb entrada lliure, es faran al Cinema Truffaut que, de forma provisional, s’ha traslladat a la sala 12 dels Cinemes Albéniz Plaça amb motiu de les obres de reforma de tot l’edifici de l’antic Cinema Modern.

Programa 2019-2020
Tornar