Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comença la "Campanya de defensors i defensores dels drets humans empresonats"

Des del "Projecte de ciutats defensores dels drets humans" aquest mes de novembre s'ha engegat la "Campanya de defensors i defensores empresonades".

Els defensors i defensores de drets humans són persones que, de manera individual o  col·lectiva, treballen per promoure o protegir els drets humans, principalment a escala local o  regional. Contribueixen a l’eliminació efectiva de totes les violacions de drets humans i al  desenvolupament de les llibertats fonamentals dels pobles i individus, tenint com a principis  la igualtat, la no discriminació i la dignitat humana.

A moltes regions i països del món, la defensa dels drets humans és vista com una amenaça  per als interessos econòmics o polítics dels estats, que, lluny d’intentar garantir i respectar la  tasca de les persones defensores, intenten silenciar-les amb diferents estratègies. La  violència i els atacs, així com els assassinats, no deixen d’incrementar -segons Front Line  Defenders, el 2020 van ser assassinades 331 persones defensores dels drets humans a tot  el món. D’aquesta manera, les persones defensores tenen cada vegada menys garanties per  executar el seu treball, que a més es veu obstaculitzat per altres formes de violència.

Les formes de violència cap als i les defensores de drets humans per tal de silenciar la seva  feina són diverses, sent una de les més comunes la criminalització i la judicialització,  estratègies que es basen en la instrumentalització del sistema de justícia i el dret penal per  impedir la lluita d’algunes persones i tractar com a delictes, crims i actes il·legals activitats  legítimes desenvolupades per defensors i defensores.

Les defensores i defensors empresonats que formen part de la campanya d’enguany són:
- Els Defensors del Guapinol
- Nasrin Sotoudeh
- Ilham Tothi
- Abdulhadi Al-Khawaja

Durant els pròxims dies publicarem la informació sobre tots ells, les seves lluites i la situació en la qual es troben, així com els enllaços per a poder signar les peticions per demanar el seu alliberament.

Podeu consultar més informació de la campanya a través del següent enllaç.

Més informació
Vídeo de la campanya
Signa ara
Tornar