Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Fons Català segueix amb la campanya #DefensaLaCooperació!

La campanya posa en valor el paper de la cooperació municipalista al voltant de diversos temes estratègics com ara gènere, refugi o clima. Aquest mes de maig la campanya se centra entorn la salut pública i universal.

El Fons Català de Cooperació va iniciar el 18 de març una nova campanya en defensa de la cooperació. L'objectiu és reivindicar els programes de cooperació que realitzen els ajuntaments i ens supramunicipals. Fins al mes d'octubre es visibilitzaran amb diferents actuacions que la cooperació municipalista fa en alguns dels eixos estratègics de la seva acció com la lluita per la igualtat de gènere, el dret a refugi, el canvi climàtic... Es vol mostrar com aquestes problemàtiques requereixen una resposta global, i molt més, en l'actual context de la pandèmia Covid-19.

El tema de la campanya de maig és la Salut pública universal

La preocupació per la salut és un fenomen global, i garantir l’accés a una atenció sanitària, universal i de qualitat no és només una necessitat, sinó l’única manera de combatre malalties com les que ara mateix ens afecten. Per una raó de justícia global, però també per treballar per al dret a la salut de la nostra ciutadania, cal implicar-se en estendre aquest dret a tot arreu. Disposar d’un sistema de salut bàsic, juntament amb el treball sobre els determinants social i econòmics des de l’àmbit local, són els primers elements per construir el dret a la salut. Sense salut no hi ha justícia global ni cap mena de seguretat per a ningú.

#DefensaLaCooperació - Nova campanya de sensibilitazió del Fons Català
Tornar