Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona s’adhereix al manifest del Fons Català de Cooperació sobre la crisi d’acollida i recepció de persones migrants a la ruta canària 

El municipalisme reclama una acció urgent davant la crisi i una assistència digna i adequada al port d'Arguineguín.

L’Ajuntament de Girona s’ha adherit al manifest del Fons Català de Cooperació sobre la crisi d’acollida i recepció de persones migrants a la ruta canària. El text mostra la preocupació municipal envers el que està succeint al port d'Arguineguin.

Es tracta d’un document firmat per diferents ajuntaments, institucions supramunicipals i associacions municipalistes de Catalunya. En ell s’exposa que malgrat el context crític de les arribades en plena crisi sanitària per la pandèmia, els ens catalans mantenen el compromís d'atendre, socórrer i acollir les persones que es veuen forçades a migrar, respectant els drets fonamentals d'asil i protecció internacional. Per aquest motiu, es reclama: una adequada assistència lletrada; garantir els drets econòmics, socials i culturals de les persones; que es garanteixin vies d'accés legals i segures; i que es doni l’oportunitat de demanar l’asil. 

Podeu consultar el manifest en el següent enllaç:

Manifest
Tornar