Header: Cooperació

Cooperació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La projecció de “Las damas azules” donarà el tret de sortida a l’edició 2020 del Cicle de Cinema i Solidaritat

Enguany les propostes, que es podran veure al Cinema Truffaut de setembre a juny, conviden a reflexionar sobre les crisis mediambiental i climàtica actuals

La projecció del film Las damas azules, dirigit per Bérengère Sarrazin, donarà el tret de sortida a l’edició 2020 del Cicle de Cinema i Solidaritat, organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona, la Coordinadora d’ONG Solidàries i el Cinema Truffaut. L’activitat tindrà lloc en el marc d’un acte inaugural que es farà demà al vespre, dia 29 de setembre, a les 20 h al Cinema Truffaut, i que comptarà amb la participació de la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi. Amb l’objectiu de frenar la propagació de la COVID-19 totes les projeccions compliran amb les mesures sanitàries i de seguretat decretades, l’ús de la mascareta serà obligatòria i els aforaments seran limitats.

La pel·lícula que inaugurarà el cicle, i que enguany presentarà l’entitat Enginyeria sense Fronteres, és un documental que apropa els espectadors a la lluita d’un grup de dones de Cajamarca, al Perú, on fan front al projecte miner Conga que posa en risc els recursos hídrics de la regió. Precisament problemàtiques com el dret a l’aigua, la preservació de la biodiversitat i l’extractivisme seran temàtiques centrals de la proposta d’enguany sota el títol “Emergència climàtica, una advertència global”.

Des d’aquest mes de setembre i fins al juny, s’ha organitzat la projecció d’una pel·lícula mensual que girarà entorn a les crisis mediambiental i climàtica actuals. En cada sessió, diverses entitats gironines implicades en la temàtica exposaran la seva perspectiva i convidaran les persones espectadores a fer una reflexió conjunta sobre aquestes realitats.

Les projeccions programades en aquesta edició són RiverBlue (Canadà, 2017), el 20 d’octubre; Hi havia una vegada una illa (Nova Zelanda, 2010), el 24 de novembre; Receptes per al desastre (Finlàndia, 2008), el 15 de desembre; Crude (Estats Units, 2009), el 26 de gener; El choque de dos mundos (Perú, 2009), el 23 de febrer; Hamada (Suècia, 2018), el 23 de març; Una veritat incòmoda (Estats Units, 2006), el 27 d’abril; Santuario (Espanya, 2019), el 25 de maig, i Hayati (Espanya, 2018), que es projectarà en el marc de la Setmana internacional dels refugiats.

Totes les projeccions són amb entrada lliure i es faran al Cinema Truffaut que, de forma provisional, s’ha traslladat a la sala 12 dels Cinemes Albéniz Plaça amb motiu de les obres de reforma de l’edifici de l’antic Cinema Modern. El Cicle s’adaptarà en un format virtual en cas que s’incorporin noves restriccions a la ciutat per la COVID-19 que facin inviable un format presencial de l’esdeveniment. 

Podeu consultar tota la programació en el següent enllaç
 

Tornar