Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari virtual de juliol del 2020

El Ple va tenir lloc el dia 13 de juliol del 2020

Ahir va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sessió plenària ordinària i virtual corresponent al mes de juliol del 2020. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades sobre el mercat laboral a la ciutat. Acte seguit es van aprovar els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En primer lloc es va debatre el punt 5 dins de la Comissió Informativa d’Alcaldia, sobre la modificació de l'acord plenari de data 9 de juliol de 2019 de determinació del nombre i característiques del personal eventual, que es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i Cs) i 6 abstencions (Guanyem Girona).

En segon lloc i el marc de la Comissió Informativa de Territori es van debatre els punts 6 i 7. El punt 6 (Aprovar el conveni marc per a la delegació de competències i la prestació d'assistència tècnica en matèria d'enginyeria i arquitectura entre el Consell Comarcal del Gironès i l'Ajuntament de Girona) es va deixar sobre la taula per reprendre’l en propers plens.

Pel que fa al punt 7 (Modificació del Projecte d'adequació i millora de l'eficiència energètica de la Planta de Valorització Energètica de Residus sòlids Urbans de Campdorà –Girona-), aquest punt es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i Cs) i 6 en contra (Guanyem Girona). La regidora de Guanyem Girona Laia Pèlach va explicar el vot negatiu del seu grup dient que “votar a favor d’aquest punt vol dir apostar per la incineració, un sistema que segueix sent contaminant, nociu i obsolet” i va denunciar que “el govern no està treballant per avançar cap al residu 0”. 

Seguidament es van debatre els dos punts de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior, que en aquest cas tractaven sobre la declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal. El primer punt, el punt 8, feia referència a la Rehabilitació de la façana de la finca situada a la plaça Catalunya 20; mentre que el punt 9 feia referència a la Reparació de barbacanes de formigó de la coberta de l'edifici situat a la plaça Josep Ferrater i Mora. Tots dos punts es van aprovar per unanimitat.

Per acabar es van debatre les sis mocions que anaven al Ple. Primer, aquelles presentades per les entitats ciutadanes. En aquest sentit hi va haver dues mocions. La primera, presentada per l'entitat Federación de las Asociaciones de África Negra de Sabadell y Catalunya per visibilitzar el problema de l'existència de pisos buits a la ciutat i de gent dormint al carrer, aquesta moció la va defensar la secretària de l’entitat, Maimuna Balde, i es va aprovar per 18 vots a favor (Guanyem Girona, PSC, ERC i Cs), 6 abstencions JuntsxCat). La segona moció ciutadana, presenta l'entitat DAGUA per una ciutat de pau i defensora dels drets humans, es va aprovar per 19 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona i ERC), 6 abstencions (PSC) i 2 en contra (Cs). La moció la va presentar el tècnic de l’entitat Carles Serra. 

La resta de mocions provenien dels grups municipals. La tercera (per establir un itinerari cultural commemorant el llibre "Gerona" de Pérez Galdós) la va presentar el grup municipal Cs i la va defensar el seu portaveu, Daniel Pamplona. Aquesta moció es va aprovar per 17 vots a favor (JuntsxCat, PSC, i Cs) i 10 abstencions (Guanyem Girona i ERC).

Pel que fa a la quarta moció, que va presentar el grup el grup municipal del PSC-CP per un servei municipal de resolució, mediació i solució, es va aprovar per 18 vots a favor (Guanyem Girona, PSC, ERC i Cs) i 9 en contra (JuntsxCat). La moció la va defensar el regidor del grup Joaquim Ruhí.

La cinquena moció (sobre congelar temporalment el projecte "Casa Pastors" i apostar per la creació i la formació cultural) la va presentar Guanyem Girona i, en aquest cas, la va defensar el regidor del grup Xevi Montoya. La moció es va aprovar per 14 vots a favor (Guanyem Girona, PSC i Cs) i 13 en contra (JuntsxCat i ERC).

La sisena i última moció la va presentar el grup municipal d’ERC per municipalitzar la gestió dels aparcaments subterranis de Girona, la va defensar el portaveu del grup, Quim Ayats, i es va aprovar per 25 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, PSC, i ERC) i 2 abstencions (Cs).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies i, després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple. Podeu veure el Ple sencer al següent vídeo: https://youtu.be/13G6ytYIz2o.
 

Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 92 resultats.