Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari presencial de febrer del 2022

El Ple va tenir lloc el dia 14 de febrer del 2022.

Ahir va tenir lloc de forma telemàtica la sessió plenària ordinària i virtual corresponent al mes de febrer del 2022. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Després que prengués possessió del càrrec com a regidor de l’Ajuntament de Girona pel grup de Guanyem Girona en Xevi Villarreal i, un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades d’ocupació i sobre la situació actual de la pandèmia de la COVID-19 a la regió sanitària de Girona. Tot seguit es van aprovar els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En primer lloc, es van debatre al ple els tres punts de la Comissió Informativa d’Alcaldia. El primer punt, el punt 5, sobre la modificació del representant del grup municipal PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA - CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP) al Consell Rector de l'emissora de ràdio de l'Ajuntament de Girona, aquest punt es va aprovar per unanimitat.

Els altres dos punts eren esmenes d’errors. Tant el punt 6 (Esmena de l'error material detectat en l'acord de Ple aprovat en la sessió ordinària de data 20 de desembre relatiu a la modificació dels apartats del punt quart de l’acord plenari pres en sessió plenària extraordinària de data 9 de juliol de 2019 en el que s’aprovaven el règim de dedicació i retribucions dels regidors i regidores de la Corporació), com el punt 7 (Esmena de l'error material detectat en l'acord aprovat en la sessió ordinària de data 20 de desembre relatiu a la modificació de l'acord de plenari adoptat en sessió extraordinària de data 9 de juliol de 2019, modificat per sessió plenària de data 13 de juliol de 2020 referent a la determinació del número, característiques i retribucions del personal eventual d'aquest Ajuntament), tots dos punts es van aprovar per 20 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i el regidor no adscrit), i 7 abstencions (Guanyem Girona i la regidora no adscrita).

Seguidament, es van debatre els tres punts de la Comissió Informativa de Territori. El punt 8 (modificació puntual del PGOU núm. 77 per a l'ajust puntual de les alineacions de diversos carrers consolidats - Correcció errada material de l'acord de Ple de 20/12/2021), es va aprovar per unanimitat. Pel que fa al punt 9 (esmena a l'acord de Ple de 17 de gener de 2022 per error en l'import d'una factura), aquest es va aprovar per 20 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, ERC i la regidora no adscrita) i 7 en contra (PSC i el regidor no adscrit). 

El regidor del PSC Juan Antonio Balbín va explicar el vot negatiu del seu grup “en coherència amb les posicions que ja va defensar el grup amb anterioritat”. 

En el cas del punt 10 (aprovació de les tarifes del servei de taxi del municipi de Girona per a l'any 2022) aquest es va aprovar tots tres per 13 vots a favor (JuntsxCat i ERC) i 14 abstencions (Guanyem Girona, PSC i els dos regidors no adscrits).

En el cas de la Comissió Informativa de Drets de les Persones, es va debatre un únic punt, el punt 11, d’aprovació de les bases reguladores de les subvencions per a biblioteques escolars adreçades als centres educatius de la ciutat de Girona, que es va aprovar per unanimitat.

Finalment, es van debatre quatre punts més, corresponents a la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior. Tant els punts 12 (declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -reforma i instal·lació d'ascensor a l'edifici situat al carrer Argenteria 7-) com el 13 (declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -rehabilitació de les façanes de l'edifici situat al carrer Marquès Caldes de Montbui 77-) també es van aprovar per unanimitat.

El punt 14 (proposta aprovació provisional de la modificació de l'Ordenança fiscal de l'Impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana per a l'any 2022) es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i els dos regidors no adscrits) i 6 abstencions (Guanyem Girona).

El punt 15 (Revocar parcialment els acords de Ple núm. 2022000016 2022000017 en els punts segon en els que es requeria el reajustament de les garanties definitives a conseqüència de les modificacions contractuals adoptades) es va tornar a aprovar per unanimitat. I per acabar, el punt 16 (modificació de les Bases d'execució del pressupost 2022) es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i els dos regidors no adscrits) i 6 abstencions (Guanyem Girona). 20 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i el regidor no adscrit) i 7 abstencions (Guanyem Girona i la regidora no adscrita).

Abans de passar a altres qüestions, es van debatre les quatre mocions que anaven al Ple, totes elles presentades pels grups municipals. La primera, presentada pel grup municipal del PSC i defensada pel regidor del grup Juan Antonio Balbín, per a la inclusió dels patis interior comunitaris al domini de l'Ajuntament de Girona, aquesta moció es va aprovar per unanimitat.

La segona, que en aquest cas va presentar el grup Guanyem Girona i que va defensar el portaveu del grup, Lluc Salellas, buscava la introducció de la taxa per descotxar i aparcar autobusos turístics a la ciutat. La moció es va desestimar per 14 vots en contra (JuntsxCat, ERC i la regidora no adscrita), 7 abstencions (PSC i regidor no adscrit) i 6 a favor (Guanyem Girona). 

La tercera moció (en defensa i protecció de la gent gran i col·lectius vulnerables a l'hora de fer gestions bancàries i administratives), la va presentar i defensar la regidora no adscrita Míriam Pujola Romero. Aquesta moció es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i els dos regidors no adscrits)  i 6 abstencions (Guanyem Girona).

Par acabar, la quarta i última moció la va presentar i defensar el regidor no adscrit Daniel Pamplona Castillejo per adoptar la celebració de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional i els seus objectius, i es va aprovar per 20 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i el regidor no adscrit), 1 abstenció (regidora no adscrita) i 6 en contra (Guanyem Girona).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies, feta la part de control, i després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple. 

Ordre del dia
Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 92 resultats.