Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari virtual de febrer del 2021

El Ple va tenir lloc el dia 8 de febrer del 2021.

Ahir va tenir lloc de forma telemàtica a través de Zoom la sessió plenària ordinària i virtual corresponent al mes de febrer del 2021. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades sobre el mercat laboral a la ciutat, i dades sobre la situació actual de la pandèmia de la COVID-19 a la regió sanitària de Girona. Acte seguit es van aprovar els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En aquesta ocasió, tots els punts de l’ordre del dia que es van debatre al ple formaven part de la Comissió Informativa d’Hisenda i Règim Interior. En primer lloc es va debatre el punt 5, que preveia aprovar la rectificació del Padró Municipal d'Habitants a 1 de gener de 2020. Aquest punt es va aprovar per unanimitat. 

També es van aprovar per unanimitat el punt 6, sobre l’autorització del Ple i concessió d'aval a favor de TMG per concertar una operació de crèdit a llarg termini destinada a despeses d'inversió, i el punt 7 (Declarar desert el LOT 6: Mercats i Centres d'Acollida –reservat a Centre Especial de Treball-, de la licitació del servei de neteja d'edificis i dependències municipals).

Mentre que en el cas de l’últim punt, el punt 8, relatiu a la transferència entre partides pressupost prorrogat 2021, aquest punt es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, ERC i Cs), i 6 abstencions (PSC).

A banda, es van dur a ple dues propostes urgents. La primera, pretenia aprovar una modificació de crèdit per a l’adquisició de dos nous busos que contribueixin a renovar la flota d’autobusos del transport públic de la ciutat. Aquesta proposta es va aprovar per unanimitat. La segona, per destinar 215.000€ a actuacions en centres educatius, es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, ERC, PSC i Cs), i 6 abstencions (Guanyem Girona).

Per acabar es van debatre les tres mocions que anaven al Ple. La primera era una moció ciutadana, que va presentar l'entitat Fundació Llibreria les Voltes, en nom de la Taula per la Independència, per donar suport als encausats i encausades per les manifestacions a la Jonquera. La moció la van defensar els representants de l’entitat Josep Campmajor i Mercè García, i es va aprovar per 19 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona i ERC) i 8 en contra (PSC i Cs).

Les altres dues mocions les van presentar els grups municipals. La segona (per un pla local de prevenció de residus a l'Ajuntament de Girona), la va presentar el grup municipal de Guanyem Girona, la va defensar la regidora del grup Laia Pèlach, i es va aprovar per 12 vots a favor (Guanyem Girona i PSC) i 15 abstencions (JuntsxCat, ERC i Cs).

Per acabar, la tercera i última moció, la va presentar Cs, “para establecer la crta. De ‘Los Ángeles’ como espacio verde cerrado a la circulación motorizada determinades horas durante los días festivos”. Aquesta moció la va defensar el portaveu del grup, Daniel Pamplona, i es va aprovar per 15 vots a favor (JuntsxCat, ERC i Cs) i 12 abstencions (Guanyem Girona i PSC).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies i, després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple. 

Ordre del dia
Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 92 resultats.