Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal extraordinari d’octubre del 2020

El Ple va tenir lloc el dia 30 d’octubre del 2020.

Ahir va tenir de forma telemàtica la sessió plenària extraordinària corresponent al mes d’octubre del 2020. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En primer lloc, el punt 1 dins de la Comissió Informativa de Territori, sobre la segona pròrroga del contracte adjudicat a Fomento de Construcciones y Contratas, SA, per a la selecció d'un soci privat per a la constitució d'una societat d'economia mixta destinada a la gestió indirecta dels servei de recollida de residus i neteja pública viària de Girona, es va retirar.

En el marc de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior es va debatre els quatre i últims punts següents. El punt 2 (Comunicació de la segregació de la branca d'activitat consistent en serveis medi ambientals per part de la entitat FOMENTO DE CONSTRUCCIONES Y CONTRATAS, SA. I transmissió de la mateixa a l'entitat FCC MEDIO AMBIENTE, SAU). Aquest punt es va aprovar per 15 vots a favor (JuntsxCat i ERC i Cs) i 12 abstencions (Guanyem Girona i PSC).

En el cas del punt 3 (Declarar la continuïtat de la prestació del servei de neteja d'edificis i dependències municipals a favor de l'empresa EULEN, S.A., amb NIF A28517308, pel que fa als Blocs 1, 2, 3, 5, i 6, del contracte signat el dia 26 d'octubre del 2016), aquest punt es va aprovar per 15 vots a favor (JuntsxCat i ERC i Cs) i 12 en contra (Guanyem Girona i PSC).

La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, van explicar en nom del seu grup que no estaven d’acord amb la gestió d’aquest servei. “Hi ha hagut una gestió nefasta que inicia el 2016, en què ens pensàvem que hi hauria un canvi de model, que ha quedat aturat des que el govern té noves majories”, va dir Paneque, que també va afegir que “la gestió dels serveis públics és una decisió política, no tècnica, i nosaltres no la compartim”.

Per la seva banda, la regidora Laia Pèlach, va exposar que el grup de Guanyem Girona hi havia votat en contra com ja havien estat fent durant anys i pels mateixos motius. En aquesta ocasió, però, Pèlach hi va afegir també que estaven en especial desacord amb el fet d’allargar l’antic contracte d’aquest servei. 

Mentre que tant pel que fa al punt 4 (Requeriment de continuar prestant els serveis de neteja, pel que fa als bloc 8, establerts amb la "Fundació Mas Xirgu", pel termini de dos mesos a patir del dia 1 de novembre de 2020, i en tot cas fins a la formalització d'un nou contracte), com pel que fa al 5è i darrer punt (Modificar les prestacions derivades del contracte dels serveis de neteja d'edificis i dependències municipals de l'Ajuntament de Girona, pel que fa al Bloc 8 -Mercat Municipal d'Abastaments “Mercat del Lleó” i -Mercat Municipal de Fruites i Verdures- establert amb la FUNDACIÓ MAS XIRGU, amb NIF G-55121909), tots dos punts es van aprovar per unanimitat. 

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies, l’alcaldessa va cloure el Ple. 

Ordre del dia
Tornar
— 30 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 30 de 92 resultats.