Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Dilluns comencen les obres de reforma de la plaça dels Germans Sàbat

Els treballs, que tenen una durada prevista de vuit mesos, tenen com a objectiu convertir aquest punt cèntric del barri en una zona pensada per a vianants, amb una parada d’autobús i una zona d’aparcament

L’Ajuntament de Girona començarà el pròxim dilluns, dia 27 d’abril, les obres de reforma de la plaça dels Germans Sàbat. Els treballs tenen com a objectiu convertir aquest punt cèntric del barri en una zona més espaiada pensada per a vianants, amb una parada d'autobús i una zona d'aparcament. L’empresa adjudicatària del contracte ha estat Àrids Vilanna SL per un import de 286.997,61 euros (IVA inclòs). Les actuacions responen a la demanda veïnal realitzada en el marc dels pressupostos participats dels barris de diversos anys.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat l’impacte d’aquestes obres per al barri, sobretot tenint en compte els moments actuals: “Aquest projecte és un símbol dels reptes que tenim a la ciutat, on la crisi actual posa de manifest la necessitat d’un entorn més amable, en què el vianant guanya protagonisme al cotxe”. Madrenas ha posat en valor la inversió municipal en una obra que vol revitalitzar Germans Sàbat i que, segons ha explicat, “és el projecte més important dels últims 35 anys al barri, que convertirà en una plaça de veritat el que fins ara era una rotonda i que, per tant, canviarà el dia a dia de la gent que hi viu, afavorint el comerç i les relacions socials”.

Actualment, la plaça dels Germans Sàbat és una esplanada d'asfalt per a la circulació de vehicles i funciona com una rotonda. Ara, amb la reforma, es volen crear tres zones diferenciades: una d'aparcament i circulació, una d'estada i ombra que inclou el gir de l'autobús, i una de porxo i parada del bus. 

Amb l'objectiu que la plaça sigui més adaptada als vianants, es plantaran una quinzena d'arbres i s'instal·larà un llarg banc curvilini de formigó que separarà l'àrea d'estada i la zona de circulació i aparcament. Pel que fa a la mobilitat, es reduirà el trànsit en aquest espai establint un únic sentit de circulació (amb l'excepció del transport públic) i es col·locarà un pàrquing de bicicletes. Amb la reforma, l’indret perdrà places d’aparcament però se’n crearan de noves en un punt proper. A més, tot l’espai estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El projecte també preveu que l'espai estigui preparat per fer-hi activitats lúdiques, com ara la festa major del barri.

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme i Activitats de l'Ajuntament de Girona, Lluís Martí, ha explicat que “es tracta d’una obra molt reivindicada pels veïns del barri, en la qual es destinen les partides principals dels pressupostos participats de diversos anys”. “L’actuació va en la línia de guanyar nous espais de qualitat pels vianants d’acord amb el nostre projecte de ciutat. L’espai públic guanyarà més zona d’esbarjo i es reduirà el trànsit mantenint la parada d’autobús i una zona d’aparcament”, ha destacat el regidor.  

Mentre s’efectuïn els treballs, que tindran una durada prevista de vuit mesos, s’eliminaran dues parades de la línia L5 del bus urbà situades a la plaça dels Germans Sàbat i al carrer de Josep Maria Prat i Roca. Per contra, s’habilitarà una parada provisional a la carretera de Taialà, a l’altura de la intersecció amb el carrer de Josep Maria Prat i Roca.

Cal destacar que la plaça no romandrà totalment tancada durant el període de les obres, sinó que sempre es garantirà l'accés a una part de l'espai. Aquesta setmana es col·locaran cartells per avisar als veïns de l’inici de les obres, així com de totes les mesures de seguretat que s’han de seguir i es realitzarà una bustiada informativa al barri.

Podeu descarregar un tall de vídeo amb declaracions del tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme i Activitats de l'Ajuntament de Girona, Lluís Martí, al següent enllaç.
 

Tornar