Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (18.30 h)

L’Ajuntament de Girona confirma la reducció dràstica de la mobilitat amb transport públic a la ciutat durant l’estat d’alarma: l’ús del bus urbà i de la Girocleta ha disminuït més d’un 90% de mitjana respecte la setmana anterior al confinament

L’Ajuntament de Girona ha confirmat avui la reducció dràstica de la mobilitat amb transport públic a la ciutat a partir del primer dia feiner des que es va decretar l'estat d'alarma i va començar el confinament. Segons les dades recollides pel consistori, en el darrer mes han utilitzat el bus urbà unes 350 persones per dia; mentre que en la setmana anterior al confinament, la mitjana rondava les 9000 persones. Pel que fa a la Girocleta, el servei de lloguer públic de bicicletes de la ciutat ha passat de 1400 a 120 usos diaris en el mateix període. 

Així doncs, entre el 16 de març i el 12 d’abril del 2020, l’ús del bus urbà va disminuir un 96% de mitjana respecte la setmana anterior al confinament, i la Girocleta ho va fer en un 92%.

A més, les dades indiquen que l’inici del desconfinament parcial no ha suposat un canvi en l’ús d’aquests vehicles a Girona. En aquest sentit, els autobusos urbans van transportar ahir 326 usuaris i usuàries i, la Girocleta, un total de 163. Aquestes xifres no s’allunyen de les dels dos darrers dimarts, en què els busos van dur 429 i 281 persones i, la Girocleta, 131 i 121 persones, respectivament. 

Per altra banda, l’Ajuntament ha elaborat un document on especifica les condicions d’obertura de la zona de les hortes de Santa Eugènia, i l'enviarà a l'associació que agrupa els hortolans de Santa Eugènia perquè ho redifongui als seus associats. Entre altres recomanacions, es recorda a la ciutadania que només pot accedir als horts en cas de necessitat i sempre de forma individual, o que no es poden utilitzar ni les taules i ni les altres zones comunitàries. El document inclou el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, on qui utilitzi les hortes podrà avisar quan els contenidors de la zona estiguin plens o comunicar qualsevol altra informació relacionada. El cartell té per objectiu evitar contagis per COVID-19 en aquests espais, i és aplicable tant als horts municipals com privats d’autoabastament. 

Finalment, el Mercat del Lleó ha reactivat el servei d’enviament de productes a domicili a la ciutat de Girona. Les comandes es poden fer en qualsevol moment a través del WhatsApp o bé trucant directament a cada parada, i el repartiment tindrà lloc els dimecres i els divendres. Podeu consultar-ne tota la informació al web del Mercat.

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i Mossos d’Esquadra es van denunciar ahir 76 persones per incomplir el confinament, entre les quals s’hi inclouen les 35 denúncies que la Policia va posar ahir en els controls policials fixos dels accessos a la ciutat.
 

Taula amb les dades de mobilitat
Cartell de les condicions d’obertura de les hortes de Santa Eugènia
Tornar