Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (19.50 h)

L’Ajuntament de Girona demana mantenir el confinament el màxim possible a partir de demà. El consistori repartirà mascaretes al transport públic i intensificarà els controls als accessos de la ciutat

L’Ajuntament de Girona demana al conjunt de la ciutadania que, a partir de demà, quan el govern de l’Estat espanyol ha decretat la tornada a l’activitat laboral en activitats no essencials, mantingui el màxim possible el confinament per aconseguir reduir la taxa de contagis pel COVID-19. En els casos en què s’hagin de fer desplaçaments, des del consistori se sol·licita la màxima precaució i que es compleixin les mesures higièniques de prevenció davant el virus. En aquest sentit, es recullen al web municipal sobre el coronavirus un seguit de recomanacions incloses en el document del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, i adreçades a persones empresàries i també a treballadors i treballadores. Es tracta de consells previs a l’inici de l’activitat, sobre el distanciament social, les zones comunes, les zones de treball, i referents a mesures higièniques.

Més enllà d’aquestes recomanacions, des de l’Ajuntament de Girona s’organitzarà el repartiment de mascaretes per tal que les persones que vagin a treballar amb transport públic ho puguin fer de la manera més segura possible. La distribució es farà dimarts i dimecres, entre les sis del matí i dos quarts de cinc de la tarda, tant a l’accés a l’estació de tren convencional com a la del tren d’alta velocitat; així com a l’espai provisional de parada de busos habilitat al giratori de la plaça de Joan Brossa, on hi ha una parada de taxis. També es farà el repartiment en els autobusos de TMG que fan els trajectes urbans de Girona, i es donaran a aquelles persones que portin l’abonament. 

Precisament pel que fa a la mobilitat pública, els busos mantindran els horaris i freqüències habilitats fins ara, amb un bus cada hora, i se seguiran aplicant les mesures de seguretat acordades. En aquest sentit, l’entrada s’efectuarà per la porta posterior del vehicle, només es podran validar abonaments i no es podran comprar bitllets senzills, i l’aforament del bus es limitarà a un terç de la seva capacitat total. En els propers dies s’analitzarà de nou el transport públic de la ciutat segons el volum de viatgers, si bé la voluntat és la d’intentar minimitzar-lo com a mesura per evitar la propagació del coronavirus.

Quant a les obres, a partir de demà els treballs en propietats privades es podran reprendre tenint en compte determinades circumstàncies, segons ha publicat el govern de l’Estat espanyol. En aquest sentit, no es podran fer obres quan en el mateix immoble hi habitin o hi treballin persones, si no és que es tracta de treballs excepcionals d'urgència. En canvi, sí que es podran dur a terme si l’edifici és buit o si tant les actuacions com els treballadors queden totalment aïllats de les persones que viuen o que són usuàries de l’edifici. En aquest cas, caldrà garantir l’aïllament dels espais d’accés i circulació de treballadors i de materials a l’immoble, i el compliment de les condicions de seguretat pertinents. 

En relació amb la campanya que l’Ajuntament de Girona va anunciar dijous passat perquè la ciutadania compartís wifi amb els alumnes que no tenen accés a Internet, el consistori recorda que cal adoptar mesures de seguretat abans de fer-lo públic. És especialment important l’acord entre veïns, per exemple a través d’avisos en algun espai comú de l’edifici, on consti quina família necessita i quina ofereix wifi gratuït, de manera que es pugui controlar qui hi té accés. En termes de seguretat, i tenint en compte la gran diversitat de xarxes wifi i de models de router existents al mercat, des del consistori es recomana consultar el web de cada fabricant per conèixer amb detall com procedir en l’obertura de la xarxa i complir alhora tots els requisits de seguretat possibles.

Finalment, en matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra s’han aixecat 131 denúncies contra persones per incomplir el confinament entre diumenge i dilluns. A partir de demà, i arran de les noves directrius sobre el confinament, des de la Policia es reforçaran els controls als accessos de la ciutat, per verificar que els vehicles que entrin a Girona ho facin per algun dels motius permesos.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Estratègia d’actuació davant de les noves mesures de restricció de l’activitat laboral a partir del 14 d’abril
Tornar