Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comencen els dispositius contra el frau elèctric a Font de la Pólvora

Aquesta acció arriba després del procés de sectorització escala per escala en les vuit comunitats de propietaris del carrer de la Mimosa i de la campanya informativa i d’assessorament per regularitzar la situació del subministrament elèctric en els habitatges del barri. L’Ajuntament denunciarà les persones que estiguin connectades il·legalment, i començarà amb els tres casos detectats en l’actuació d’avui.

Aquest matí han començat els dispositius per combatre el frau elèctric a Font de la Pólvora, una de les mesures que l’Ajuntament de Girona havia anunciat en el pla per eradicar aquesta situació al barri. Agents de la Policia Municipal i personal tècnic d’Endesa han inspeccionat tres edificis del carrer de la Mimosa –concretament els números 1, 3 i 5- per detectar possibles fraus. Se n’han localitzat tres, un a cada bloc, i des del consistori es tramitaran les denúncies pertinents en els propers dies.

Aquesta acció arriba després del procés de sectorització escala per escala en les vuit comunitats de propietaris del carrer de la Mimosa que ha portat a terme Endesa en les últimes setmanes i després també de la campanya informativa entre els veïns i veïnes del barri i de l’assessorament per regularitzar la situació del subministrament elèctric a les llars que es va engegar fa mesos per part de l’Ajuntament de Girona. Els vuit edificis del carrer de la Mimosa tenen un total de 110 habitatges i els tres blocs on s’ha actuat avui tenen 16 habitatges per bloc. 

“L’operatiu que ha començat aquest matí formava part del pla de treball que ja havíem establert i que havíem explicat. La primera fase era anar veí per veí a explicar la situació i demanar-los que regularitzessin la seva situació pel que fa al subministrament elèctric, facilitant-los la informació i ajudant-los en la tramitació de les gestions necessàries per fer-ho. A partir d’aquí, ja vam dir que passades unes setmanes començaríem el control policial per poder garantir subministrament elèctric a aquelles persones que han estat pagant tot aquest temps i que han patit talls de llum”, ha afirmat la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi. 

En els casos de les persones que no hagin regularitzat la seva situació, a més de desconnectar-les del subministrament elèctric, des de l’Ajuntament es presentaran les denúncies pertinents “pel risc que pot comportar estar connectat d’una manera fraudulenta a la xarxa per a terceres persones”, tal com ha explicat la regidora. 

Pi ha assegurat també que en els darrers dies s’ha anat parlant amb les associacions de veïns i amb les entitats del barri per comunicar-los que a partir d’avui començaria el control policial i que, a més, ahir i abans-d’ahir des de Serveis Socials s’ha anat a informar les comunitats de veïns, pis a pis, per explicar-los la importància de regularitzar la situació i les conseqüències de no fer-ho. 

“A partir d’avui, amb el dispositiu policial, ha començat pròpiament la sectorització i, per tant, podrem començar a avaluar els resultats que se n’obtinguin. Aquest pla ens permetrà que cada escala sigui única i, per tant, si en una comunitat la gent no està ben regularitzada o hi ha algun problema, la llum només saltarà en aquella comunitat i no afectarà la resta de veïns del carrer i del barri. D’aquesta manera, es podrà detectar quina comunitat és la que té una incidència i treballar per resoldre-la”, ha afegit la regidora.

Està previst que el dispositiu policial es faci diàriament a partir d’avui, juntament amb tècnics d’Endesa, al carrer de la Mimosa i que la sectorització es pugui ampliar en les propers setmanes al carrer de l’Avellaner, on està previst que en els propers dies comenci les obres. Posteriorment, s’estendrà també al carrer del Castanyer i al carrer del Roure. D’aquesta manera s’intentarà posar fi als talls elèctrics als veïns que tenen la seva situació regularitzada a Font de la Pólvora, i que va ser també un dels punts acordats en el pacte per l’aprovació del pressupost del 2020 entre Junts per Catalunya i Guanyem.

Tornar