Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebra la 4a Setmana de la Ciutat Educadora del 25 de novembre a l’1 de desembre de 2019

L’acte institucional tindrà lloc el dissabte 30 de novembre sota el lema “Escoltar la ciutat per transformar-la”

Girona celebrarà la quarta edició de la Setmana de la Ciutat Educadora des de dilluns 25 de novembre fins al diumenge 1 de desembre. L’Ajuntament de Girona ha organitzat, conjuntament amb diverses entitats i institucions de la ciutat, la programació d’activitats, que estarà formada per una cinquantena de propostes.

Un any més, l’acte principal de la Setmana serà la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que es farà el dissabte 30 de novembre al matí i que enguany es porta a terme sota el lema “Escoltar la ciutat per transformar-la”. En el marc de la jornada es presentarà el projecte The Dreamers, un recorregut vivencial que es va estrenar en el passat festival Inund’Art i que dóna veu al col·lectiu de menors d’edat migrants no acompanyats que viuen a la ciutat.

A més d’aquesta proposta, s’han organitzat altres activitats com la presentació de l’estudi de revisió de les zones escolars, el lliurament de la Beca Girona Premi d’Europa, el IX Cicle de Cinefòrum d’Educació o l’activitat “Ciutadans del Girona, Ciutadans del Món”. “Tant la quantitat com la qualitat de les activitats que s’han organitzat fan palesa, per un costat, la implicació de diferents àrees de l’Ajuntament –no només Educació- en la Setmana i, per altre costat, la participació de les entitats i de la ciutadania per un objectiu comú: que l’educació sigui un element clau en la transformació de la ciutat”, ha destacat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau.

La Setmana de la Ciutat Educadora té com a objectiu conscienciar de la importància de l’educació a la ciutat i ratificar el compromís dels governs locals amb l’educació al llarg de la vida com a eina de transformació de la ciutat.

Aquest 2019 fa 29 anys que Girona va subscriure el compromís de la Carta de les Ciutats Educadores, que es va proclamar el 30 de novembre del 1990 a Barcelona. La celebració de les Ciutats Educadores es porta a terme arreu del món i és compartida per prop de 470 ciutats membres de l’Associació Internacional de les Ciutats Educadores (AICE).

Tornar