Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els partits de bàsquet tornaran al Pavelló Municipal Girona-Fontajau aquest cap de setmana

Avui s’ha tornat a instal·lar el parquet a la pista central de l’equipament, que va quedar malmeses arran de la inundació provocada pel temporal “Glòria” ara fa tres setmanes

L’Ajuntament de Girona ha tornat a instal·lar aquest matí el parquet a la pista central de bàsquet del Pavelló Municipal Girona-Fontajau, després que l’anterior quedés malmès a causa de les inundacions que va patir l’equipament arran del pas del temporal “Glòria” per la ciutat ara fa tres setmanes.

Es preveu que el parquet s’acabi d’instal·lar avui mateix i que entre aquesta tarda i demà al matí es facin les tasques de senyalització de la pista. Si no hi ha res de nou, demà a la tarda les plantilles tant de l’Spar Citylift Girona com del Bàsquet Girona podran entrenar al nou parquet i disputar-hi els partits previstos per aquest cap de setmana. L’equip esportiu del MIFAS no hi podrà jugar aquest cap de setmana per motius d’horari –jugarà al Pavelló Municipal de Palau-, però està previst que la setmana que ve s’hi pugui entrenar i competir amb normalitat.

La resta d’espais que van quedar malmesos per la inundació –la pista de bàsquet lateral, on entrena i juga el CB Fontajau, els gimnasos o els despatxos- es preveu que puguin tornar a funcionar amb normalitat durant la primera quinzena de març.

“Des de l’Ajuntament vam tenir clar des del primer moment que volíem treballar per recuperar Fontajau molt ràpid. Està previst que en un termini d’un mes i mig des de les inundacions el Pavelló pugui tornar al 100% del seu funcionament anterior al pas del temporal “Glòria”. Això, sens dubte, és un èxit col·lectiu, una gran feina d’equip que hem fet tots plegats. A més, cal fer un agraïment també als clubs i entitats que han facilitat en tot moment que els equips que entrenaven i jugaven aquí trobessin una alternativa aquestes setmanes”, ha afirmat la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Eva Palau. 

El parquet que s’ha instal·lat avui a Fontajau ha arribat cedit per part de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i gràcies a la cooperació, també, de l’Ajuntament de Tarragona. Des de l’Ajuntament s’ha iniciat el procediment per adquirir un parquet nou, que està previst que s’instal·li un cop s’hagi acabat aquesta temporada. 

El passat 28 de gener des de l’Ajuntament de Girona es va fer una primera valoració dels desperfectes ocasions pel temporal a la ciutat i es van xifrar de forma estimativa en 3.347.688 euros. Un dels espais que van quedar més afectats pel temporal van ser les instal·lacions esportives i, concretament, el Pavelló Municipal Girona-Fontajau, on va quedar afectada la xarxa elèctrica, la pista central i diversos espais de l’equipament. El cost de les reparacions al pavelló es preveia d’uns 1.200.000 euros.

Tornar