Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona estrena una nova versió del web municipal més funcional i segura

El disseny ‘responsive’ permetrà una visualització correcta de la informació del consistori des de qualsevol dispositiu mòbil

Més intuïtiva, més visual, més segura i més accessible. Així és la nova versió del web municipal que estrena avui l’Ajuntament de Girona. El canvi és fruit del compromís del consistori -d’acord amb el Pla de Govern 2019-2023- de renovar el web, fer-ne més comprensible i didàctica la informació publicada i adaptar-lo als dispositius mòbils. 

“Teníem la necessitat de fer una evolució en la pàgina web per modernitzar-la i perquè estigui més adaptada als comportaments dels usuaris d’avui i també als dispositius mòbils. L’objectiu és que el ciutadà pugui trobar la informació que busca i fer els tràmits que necessita de manera molt més intuïtiva, perquè com a Ajuntament la nostra funció és la de ser cada vegada més propers als veïns i veïnes i donar-los les facilitats que calguin en la seva relació amb l’administració. Des del govern ens hem proposat millorar en tots els canals de comunicació amb la ciutadania, i la nova web hi té un paper destacat”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

De fet, un dels canvis més importants és la seva capacitat per adaptar-se a l’entorn de l’usuari, gràcies al disseny web adaptatiu (responsive web design). Això vol dir que es visualitza correctament i de la mateixa manera en qualsevol dispositiu que s’utilitzi, sigui l’ordinador o dispositius mòbils, com tauletes o telèfons. També la nova versió del gestor web ha permès millorar-ne la seguretat, fent-la menys vulnerable als atacs informàtics. A més, la implementació del nou entorn farà més àgil la gestió del contingut des dels serveis municipals responsables. 

Pel que fa a l’estructura del web, s’ha optat per una classificació temàtica que pugui tenir més estabilitat en el temps i sigui més funcional per a les persones usuàries, en comptes de la classificació utilitzada fins ara estructurada amb base al cartipàs municipal. Així doncs, per oferir els continguts amb criteris d’usabilitat s’han establert quatre grans apartats: L’Ajuntament, Seu Electrònica, Transparència i Turisme. 

L’adaptació del nou web serà progressiva. De moment, algunes de les primeres webs dels serveis municipals que s’han dissenyat amb el nou entorn han estat la del Servei Municipal d’Ocupació -una de les més visitades-, la de Girona Emprèn o la Solidaritat i Cooperació. Mentre duri el traspàs, coexistiran els dos entorns: el que hi havia fins ara i la nova versió. 

Es preveu que en els propers mesos es vagi implementant la segona fase del projecte, que d’entre altres millores permetrà l’accessibilitat per a totes aquelles persones amb discapacitats visuals o motrius. 

Tornar