Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà el quart Congrés Internacional sobre Ciència i Literatura

L'esdeveniment es durà a terme els dies 2, 3 i 4 de juliol al Palau de Congressos de la ciutat i congregarà més de 300 acadèmics dels àmbits científic i humanístic.

El quart Congrés Internacional sobre Ciència i Literatura es durà a terme els dies 2, 3 i 4 de juliol al Palau de Congressos de Girona, on congregarà més de 300 acadèmics dels àmbits científic i humanístic. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el metge especialista en otorinolaringologia i director honorífic de la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill, Humbert Massegur, i l’escriptor i professor Dr. Carles Gámez han presentat aquest matí l’esdeveniment.

Aquest congrés és el primer que s’organitza a Girona en aquest àmbit i estarà coordinat per la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill–UdG sota la tutela de la Comissió de Ciència i Literatura DHST/ IUHPST, que va ser fundada el juliol 2013 a Grècia. L’Ajuntament de Girona col·labora amb l’esdeveniment.

En altres edicions les ciutats que han acollit la jornada han sigut Atenes, Poellau i París. L’elecció de Girona com a seu d’aquest esdeveniment es justifica per dos motius. En primer lloc, perquè és una de les destinacions turístiques preferides a Europa i un referent per a molts turistes d’arreu del món, i, en segon lloc, per la implicació de la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill – UdG d’establir ponts entre les diferents disciplines dels àmbits científic i humanístic, de tal manera que es trobin noves vies de diàleg prou enriquidores per treballar en una visió de conjunt del coneixement.

“Estem profundament orgullosos que Girona sigui seu d’aquest congrés internacional perquè convertirà la ciutat en epicentre del coneixement. L’esdeveniment constitueix un maridatge poc habitual entre Ciència i Literatura, que comptarà amb reflexions profundes i molt necessàries en la societat de la immediatesa actual i que permetrà que experts i expertes s’interrelacionin per poder millorar la vida de les persones” ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

En aquest sentit, el congrés aglutinarà conferències magistrals, ponències i taules rodones. La conferència inaugural anirà a càrrec de l’historiador i professor de l’Escola d’Estudis Superiors en Ciències Socials de París, més coneguda com a EHESS, Jordi Canal. La seva conferència es titula: “Civilització contra barbàrie? Euclides Da Cunha, Mario Vargas Llosa i la guerra de Canudos.”

El divendres al matí el Dr. Juan F. Campo, metge assistencial a la Clínica Bofill i ponent habitual de la Càtedra Dr. Bofill, oferirà una conferència sobre “La pesta en l’art occidental”, i a la tarda el Dr. David Jou, doctor en Ciències Físiques per la UAB, catedràtic de Física de la Matèria Condensada UAB i escriptor parlarà de “Les escriptures de l'Univers.” Per concloure l’acte, el Dr. George Vlahakis, membre del comitè científic, investigador i conferenciant dins la Universitat Oberta Hel·lènica a Patras oferirà la conferència: “Ciència i Literatura a règims autoritaris europeus”.

Altres temes que es tractaran a les taules rodones seran les ciències en l’art occidental; l’antropocè; matemàtiques, física i literatura; literatura i medicina; ciències i religions; poesia i ciència; gèneres científics a la ciència-ficció i dones a la història de la ciència, la filosofia i literatura. 

Web del congrés
Tornar