Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un total de 84 artistes provinents de 12 països participaran en la 9a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or

En el seu tercer any a Girona, el certamen es consolida com el major esdeveniment circense de l’Estat i revalida la seva posició entre els 5 majors festivals de circ al món.

Imatge de la presentació d'aquest matí

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del festival i de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, han presentat aquest matí la programació artística de la 9a edició del Festival Internacional de Circ Elefant d’Or. L’esdeveniment tindrà lloc per tercer any consecutiu a Girona i se celebrarà del 13 al 18 de febrer en un envelat de circ instal·lat especialment per a l’ocasió al camp de Mart del parc de la Devesa. 

Aquesta novena edició comptarà amb la presència de 84 artistes provinents de 12 països diferents, fet que consolida el festival com el major esdeveniment circense de l’Estat i revalida la seva posició entre els 5 majors festivals de circ al món.

“El Festival Internacional del Circ és una proposta artística inusual i extraordinària amb una qualitat que trenca estereotips associats a l'art circense. A més, no només té un retorn econòmic indiscutible, sinó que també destaca el retorn social del festival, que s'apropa a tots els públics, amb una fórmula diferent a la d'altres propostes culturals”, ha ressaltat l’alcaldessa Marta Madrenas. 

Per la seva banda, el diputat Albert Piñeira ha assenyalat que “ja podem afirmar amb rotunditat que el circ ha superat el repte de consolidar-se a Girona i fer-se un lloc en la seva nodrida agenda cultural. L’any passat, hi va haver una ocupació del 94,8% en el festival. Ens trobem davant un espectacle intergeneracional i de gran qualitat, amb actuacions mai vistes prèviament a Europa”.

La 9a edició del Festival commemorarà el 50è aniversari de l’arribada de la primera companyia de circ rus a casa nostra (1970-2020) i, per aquest motiu, deu de les 24 atraccions que es podran veure al mes de febrer provindran de Rússia. Alguns dels artistes que passaran per Girona en el marc de l’esdeveniment seran Vladimir Ivanov (Bielorússia), amb el rola rola aeri; el Duo Anishchenko (Rússia), amb cintes aèries; la Troupe Sherbakov (Rússia), amb un número de malabars en grup; la Yinchuan Acrobatic Troupe (Xina), amb acrobàcies en bicicleta o la Yinchuan Acrobatic Troupe (Xina), amb el llançament de tasses al monocicle. 

“Amb la programació de números de circ inèdits al món i la posada en marxa ara fa un any del Circus World  Market, el Festival s’ha convertit en l’aparador del circ europeu i en un lloc de trobada de programadors d’espectacles circenses de tot el món”, ha destacat Matabosch.

Tal com es va anunciar el mes de maig passat, una de les principals novetats de l’edició d’aquest any serà la desaparició dels quatre grans suports interiors de l’envelat, que se substituiran per arcs gegants exteriors que sostindran la instal·lació des de fora i permetran una visibilitat de 360 graus. A més, un cop més, el Festival augmentarà el nombre de localitats disponibles i arribarà a les 38.400: 2.400 butaques en cadascuna de les 16 representacions que s’han programat.

Tornar