Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona presenta una programació teatral i musical ambiciosa per al primer semestre del 2020

Pel Teatre Municipal hi passaran grans figures de l'escena catalana com Mercè Sampietro, Emma Vilarasau, Josep Maria Pou o Julio Manrique.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el director del Teatre Municipal, Jep Sánchez; el programador de música moderna de l’Auditori de Girona, Natxo Morera de la Vall; el programador de música clàssica de l’Auditori de Girona, Víctor Garcia de Gomar, i el director de l’Espai Marfà, David Ibañez, han presentat aquest matí la programació teatral i musical del primer semestre del 2020 del Teatre Municipal, l’Auditori de Girona i l’Espai Marfà.

“El que presentem avui és una programació transversal, de qualitat, excelsa que, seguint amb el compromís i l’aposta de l’equip de govern, també vol donar oportunitats al talent gironí, als artistes del territori”, ha subratllat el regidor Carles Ribas. El tinent d’alcaldia ha afegit que, a més, “des de l’Espai Marfà s’enfocarà gran part del treball en els àmbits de la creació i la formació cultural, dos eixos centrals de la política cultural de la ciutat”.

Noms de primer nivell de l’escena catalana, com les actrius Mercè Sampietro i Àngels Gonyalons (La dona del 600, 14 de febrer), Rosa Boladeras (La Rambla de les Floristes, 8 de febrer), Silvia Marsó (24 hores a la vida d’una dona, 6 de març) o Emma Vilarasau (Eva contra Eva, 28 de febrer), i els actors Josep M. Pou (Viejo amigo Cicerón, 8 de maig), Julio Manrique (Una història real, 23 de maig) o Joan Pera (El pare de la núvia, 19 de juny) passaran per l’escenari del Teatre Municipal de Girona de gener a juny de l’any vinent.

Cal destacar també l’obra que protagonitza i coprodueix amb el Teatre Lliure la gironina Meritxell Yanes, Dolors, que és la primera sèrie teatral que s’ha fet a Catalunya i de la qual es podran veure els sis capítols que la componen el diumenge 23 de febrer. A la programació teatral del primer semestre del 2020 no hi faltaran tampoc espectacles de diferents disciplines de les arts escèniques com el circ, l’òpera, la dansa, les titelles i els espectacles familiars.
Un any més, des del Teatre Municipal s’aposta per la creació de nous públics a través de la iniciativa “Teatre Obert”, a través de la qual més de 8.000 alumnes dels centres educatius de la ciutat i de diverses poblacions de les comarques gironines passaran pel Teatre per veure diferents representacions teatrals escolars.

Pel que fa a l’Auditori de Girona, s’ha presentat una programació formada per 35 propostes musicals: 18 de moderna, 16 de clàssica i 1 de familiar amb artistes d’àmbit internacional, estatal i nacional sense oblidar les propostes familiars i el suport a la creació local. Als artistes ja anunciats de forma anticipada –James Rhodes (7 de febrer), Micah P. Hinson (1 de febrer), Snarky Puppy (21 de març) o Zahara (18 de gener)- s’hi afegiran nom com Ben L’Oncle Soul (20 de març), que formarà part de la programació del Black Music Festival, o Straigt No Chaser (9 de maig), que es podrà veure en el marc del Girona A Cappella Festival. A aquests dos festivals, cal afegir-hi enguany la col·laboració amb el festival Neu, que portarà a l’Auditori artistes com Ferran Palau (24 de gener) o l’Orquestra Fireluche i Pau Riba (17 de gener).

També es comptarà amb la presentació del nou treball d’Els Amics de les Arts (23 de maig); la proposta per al públic familiar que Doctor Prats portarà a l’Auditori (30 de maig); la presentació a les comarques gironines del nou treball de Núria Graham (13 de març), i l’única actuació a la demarcació de Girona de l’espectacle Ovidi 25 (22 de febrer), fet amb coproducció amb el festival Barnasants. El concert que Els Pets va cancel·lar el 19 d’octubre es farà el 25 de gener i serà el final de gira del disc Som.

En relació amb l’apartat de música clàssica, la pianista Maria Joao Pires tornarà a l’escenari de l’Auditori de Girona el 19 de gener per presentar en exclusiva a l’Estat espanyol un concert on es trobaran per primer cop el venerat mestre japonès Tatsuya Shimono i la pianista portuguesa, per interpretar el Concert per a piano núm. 9, de Mozart. Cal destacar també el concert inaugural del festival Nits de Clàssica 2020, que es farà el 7 de juny amb l’actuació del pianista Ivo Pogorelich.

A més, el mestre Valery Gergiev tornarà a la temporada de concerts per dirigir l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg (29 de març); La Real Cámara, formació liderada per Emilio Moreno, presentarà les obres de F.J. de Castro (4 d’abril); l’Orquestra Simfònica de Lucerna debutarà a Girona sota la batuta del seu director titular, James Gaffigan, i acompanyats del violoncel·lista Gautir Capuçon (19 d’abril), i la Royal Philharmonic of London es podrà veure de nou a l’Auditori de Girona sota la direcció de Pichas Zukerman (17 de maig).

L’Espai Marfà presenta un total de trenta-tres activitats obertes al públic (del 30 de desembre de 2019 al 31 de maig de 2020) en el àmbits de la formació i la divulgació musicals. En l’àmbit formatiu, destaca la creació d’un curs de gestió musical que, al llarg de dotze sessions, repassarà bona part dels aspectes més rellevants de la indústria musical: drets d’autor, contractes, finançament, comunicació, producció tècnica… El curs és una aposta, per un a banda, d’ajudar els músics a tenir una visió més completa del sector i, per l’altre, per fomentar la formació de nous mànagers. Les activitats de formació es completaran amb una quinzena de propostes per a la capacitació tècnica i artística dels músics a càrrec de personalitats com Arnau Tordera, Julio Lobos, Gay Mercader, Santi Serratosa o Martí Torras.

Pel que fa a la divulgació, destacar molt especialment el cicle “Sessions LP” –audicions comentades d’àlbums clàssics-, que en aquesta ocasió estarà protagonitzada exclusivament per tres destacades artistes femenines: la Joana Serrat (On The Tracks, de Bob Dylan), la Núria Graham (Dots and Loops, d’Stereo Lab) i la Paula Grande (Blue de Joni Mitchell). Aquesta activitat és possible gràcies a la col·laboració de l’Espai Marfà amb la Casa de la Música del Gironès i EUMES – Escola de Música Avançada i So, així com col·laboracions puntuals amb diversos agents culturals: Fundació SGAE, La Tornada, Black Music Festival, Escola de Música Moderna de Girona, Girona A Cappella Festival, Associació Brainstorming i la Secció de Joventut de l’Ajuntament de Girona, entre d’altres. 

Dossier de premsa de Música
Dossier de premsa de Teatre
Tornar