Notícies | Oficina de Comunicació
Demà arrenquen les jornades “Repensem Girona” sobre la transformació urbana de la ciutat
La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Girona, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i la Universitat de Girona, s’allargarà fins al 21 de novembre. A partir del testimoni d'experiències internacionals d'èxit, les jornades inclouran xerrades, caminades i sessions de treball.
Demà arrenquen a Girona les jornades sobre transformació urbana “Repensem Girona”, obertes a tota la ciutadania i al sector professional. La iniciativa, que tindrà lloc del 19 al 21 de novembre, és una oportunitat per reflexionar sobre els canvis que està experimentant la ciutat i les transformacions urbanes necessàries per construir un futur sostenible i inclusiu. A partir del testimoni d'experiències internacionals d'èxit, les jornades inclouran xerrades, caminades i sessions de treball amb col·lectius professionals i organitzacions socials i ciutadanes.
Totes les propostes són gratuïtes amb inscripció prèvia a través de la web “Repensem Girona”. En aquests moments, la primera sessió de les jornades té l’aforament complet i compta amb llista d’espera, mentre que en els altres dos dies encara hi ha places disponibles. En total, hi ha més de 200 persones inscrites, tant de sectors professionals relacionats amb la temàtica de les jornades com provinents d’entitats socials i veïnals o de l’àmbit educatiu.
El programa arrencarà demà dimarts, dia 19 de novembre, a les 18 h, a la seu del COAC, amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i del president del COAC Girona, Marc Riera. Tot seguit tindrà lloc la xerrada “Urbanisme regeneratiu i inclusiu: reinventar la ciutat per respondre als reptes presents i futurs”, a càrrec de l’arquitecta de Landlab (Sant Cugat), Míriam García, i dels arquitectes de Bosch-Capdeferro (Girona), Ramon Bosch i Bet Capdeferro.
L’endemà, el dimecres 20 de novembre, les propostes es traslladaran al barri de Sant Narcís, al centre cívic. A les 10 h hi haurà una passejada per aquest barri fins a Can Gibert del Pla que inclourà reflexions entorn a projectes en marxa o necessitats concretes als barris. A partir de les 12 h, es durà a terme la xerrada “Fer ciutat barri a barri: Rehabilitació i regeneració urbana” amb l’arquitecte de Cooperativa Celobert (Barcelona), Miquel Mayor, i l’arquitecta d’Ensanche 21 (Vitoria-Gasteiz), Isabel Pineda.
A les 13.15 h s’iniciarà una altra xerrada que porta per nom “Disseny urbà al servei de la ciutadania”, a càrrec del director de Placemaking Europe (València), Ramon Marrades, i de l’arquitecte municipal de l’Ajuntament de Santoña (Cantàbria), Antonio Bezanilla. La jornada finalitzarà a la tarda amb grups de treball. En concret, s’organitzaran dinàmiques de treball per grups, amb la participació de les persones assistents i tècnics municipals, entorn a projectes concrets de regeneració urbana de barris, intervencions de petita escala a l’espai públic, pacificació d’entorns escolars, i transició cap a un model de mobilitat sostenible.
L’últim dia, el dijous 21 de novembre, es duran a terme diferents propostes a la Sala de Graus Pep de Nadal de Sant Domènec de la Facultat de Lletres i Turisme de la UdG del Campus Barri Vell. Tot i això, a les 9 h, s’ha organitzat una passejada per l’entorn de l’Estació Espai Jove per reflexionar sobre les necessitats i iniciatives que estan en marxa.
La primera xerrada, “Espai públic i mobilitat sostenible”, serà a les 10.15 h a càrrec del director d’urbanisme i espai públic de l’Agenzia Mobilità Ambiente e Territorio (Milà), Demetrio Scopelliti, i l’activista i consultora en mobilitat sostenible (Delft), Melissa Bruntlett. Les ponències seran en anglès i s’oferirà traducció al català. A les 11.30 h, començarà la xerrada “Una nova Agenda Urbana per a Girona” a càrrec de la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu Displas. Les jornades clouran amb una nova sessió de grups de treball.
Les jornades “Repensem Girona” estan organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Girona, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Universitat de Girona (UdG), amb el suport de la Diputació de Girona.