Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Cinema Truffaut supera els 20.000 espectadors l’any 2022 i recupera les xifres prèvies a la pandèmia

Es tracta de les dades d’assistència més altes assolides pel cinema els darrers 10 anys.

El Cinema Truffaut ha registrat al llarg del 2022 una assistència de 20.028 persones, una de les millors xifres dels seus 22 anys de vida. Aquesta dada és especialment rellevant perquè ha permès a l'equipament de titularitat municipal recuperar amb escreix les dades prepandèmiques i, fins i tot, superar-les. En concret, el nombre d'espectadors i espectadores del 2022 suposa un creixement del 21 % respecte al 2019, el darrer any en què l'exhibició cinematogràfica no es va veure afectada per les restriccions i tancaments provocats per la COVID-19. Aquell any, el nombre d'espectadors va ser de 16.498. En comparació amb el 2021, l'increment és del 48 %, donat que l'any passat el Truffaut va acollir 13.517 espectadors.

Aquests 20.028 espectadors del 2022 representen la millor xifra obtinguda pel cinema dels darrers 10 anys, des del 2013, quan l'assistència va ser de 21.197 espectadors. L'increment es deu probablement, entre altres motius, a l'obertura d'una segona sala de projeccions, inaugurada el passat 18 de novembre, que ha permès incrementar el nombre de sessions i, sobretot la varietat, de l'oferta. A més de possibilitar l'acollida d'actes en paral·lel, la segona sala permet allargar els dies de projecció de les pel·lícules, ja que fins llavors calia renovar més sovint la cartellera per incorporar noves estrenes. De fet, en el període comprès entre l'obertura de la segona sala i el 31 de desembre, el nombre d'espectadors ha suposat una quarta part del total acumulat l'any 2022.

A més de la incorporació del nou espai, i de la progressiva recuperació dels hàbits de consum cultural del públic, el Cinema Truffaut s'ha beneficiat de l'excepcional collita de pel·lícules catalanes i espanyoles d'aquest 2022, que han tornat a situar la quota de pantalla del cinema espanyol per damunt del 20 %.

En aquest sentit, Alcarràs s'ha convertit en la tercera pel·lícula més vista de la història del Truffaut, només per darrere d'Estiu 1993 i de Bicicleta, cullera, poma, mentre que As bestas i Suro s'han situat en el top 15 de pel·lícules més vistes en els 22 anys d'existència del cinema municipal. També han tingut molt bona acollida les dues pel·lícules de directors gironins estrenades després de l'estiu. D'una banda, Pacifiction, d'Albert Serra, i Un año, una noche, d'Isaki Lacuesta, que també s'han situat entre les més vistes de l'any. Pel que fa a les pel·lícules estrangeres, les dues més vistes han estat La pitjor persona del món, de Joachim Trier, i Aftersun, de Charlotte Wells.  

Tornar