Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La cinquena edició de la Nit del Comerç de Girona guardona les associacions de comerciants de la ciutat 

També s’han reconegut amb el Premi Comerç Emblemàtic els establiments més antics de Girona i els que durant l’any han complert 25, 50 i 75 anys d’història.

L’Ajuntament de Girona ha reconegut la tasca de les associacions de comerciants de la ciutat durant la V Nit del Comerç de Girona. L’acte, que ha tingut lloc aquest vespre al Centre Cultural La Mercè, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i de la regidora de Promoció Econòmica del consistori, Glòria Plana Yanes.

Els comerços premiats han estat Scarlatta (Premi Avantguarda), Toni Pons (Premi Ambaixador de Girona), Caganer.com (Premi l'Art de l'Ofici), Flors Jumel (Premi Talent), A Granel (Premi Comerç Verd), Bicicletes Fortià (Premi Comerç Singular), Emili Busquets (Premi Especial Soc Girona) i l’Associació de comerciants Sàbat-Domeny-Taialà (Reconeixement Nova Associació de Comerciants). 

Durant l’acte s’ha fet un reconeixement i un homenatge a aquells comerços emblemàtics de llarga trajectòria de la ciutat que han complert durant l’any en curs els 25, 50 i 75 anys, i els tres establiments més antics de Girona, exceptuant els tres premiats en l’edició anterior. En aquesta ocasió, els tres establiments més antics, que han rebut el Premi Comerç Emblemàtic, han estat Antiga Casa Bellsolà (130 anys), Casa Marieta (130 anys) i L'Argadà (129 anys). També han rebut el Premi Comerç Emblemàtic, als 75 anys d’història, Farmàcia Olga Folch, Joieria Ayuso i L'Artística, als 50 anys, Pastisseria Bomboneria Reverter i, als 25 anys, Llibreria Ulyssus.

La Nit del Comerç d’enguany ha comptat amb la ponència del CEO de Kave Home, Francesc Julià,  sota el títol “Kave Home: de Girona al món. La transformació constant com un imprescindible”. L’acte ha estat conduït per la periodista Bàrbara Julbe. 

L’esdeveniment té un doble objectiu. D’una banda, reconèixer i promocionar les empreses i els comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat del municipi. I, de l’altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars que fan de Girona única. Els premis també estan destinats a posar en valor els i les professionals del comerç que treballen per fer d’aquest sector un referent de qualitat, i a reconèixer i incentivar la participació d’iniciatives empresarials que per les seves característiques es poden considerar exemples per un teixit econòmic dinàmic i competitiu. 

Tornar