Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona homenatja el president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys

L’ofrena floral ha tingut lloc aquest matí amb motiu de la commemoració del 82è aniversari de l’afusellament del polític català.

Imatge de l'acte

L’Ajuntament de Girona ha homenatjat aquest matí el polític català i president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys, amb motiu de la commemoració del 82è aniversari del seu afusellament. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit l’ofrena floral, en nom del govern de Junts i Esquerra, i ha comptat també amb la participació del vicealcalde de Girona, Quim Ayats; i els portaveus dels grups municipals de Guanyem Girona, Lluc Salellas, i del PSC, Sílvia Paneque, a banda de l’assistència de diversos regidors i regidores del consistori gironí.

“Nosaltres som una vàlvula més per assegurar la lluita de tots aquells que ens van precedir i que van donar la seva vida per Catalunya, com Lluís Companys. No podem deixar de lluitar pels nostres drets, que és decidir què volem ser. És important que es facin actes com aquest perquè són memòria. Com construirem el futur sense saber el que hem fet? Avui recordem Lluís Companys, un home valent que va lluitar fins a l’últim moment per al seu país, per Catalunya”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona durant l’acte.

L’acte ha tingut lloc a la plaça de Lluís Companys del barri de Pla de Palau – Sant Pau, on hi ha un bust dedicat al president de la Generalitat, obra de l’escultor Josep Maria Subirachs. Un cop feta l’ofrena floral, les persones assistents han fet un minut de silenci i han cantat Els segadors, himne oficial de Catalunya.

El president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1934 i 1940, Lluís Companys, va ser afusellat el 15 d’octubre del 1940, demà farà just 82 anys, al castell de Montjuïc de Barcelona després d’un consell de guerra sumaríssim. Companys va ser el 132è president de la Generalitat de Catalunya, en substitució de Francesc Macià, qui havia estat el primer president del Parlament de Catalunya l’any 1932.

Tornar