Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'11a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or durà a la ciutat més països participants que mai

L’espectacle es podrà veure del 2 al 7 de març del 2023 a la Gran Carpa Camp de Mart de la Devesa. Hi haurà 76 artistes en 24 atraccions inèdites dins la pista d’un circ a Europa occidental. Ja s’han venut més de 13.000 entrades entre els espectadors d’anteriors edicions, centres escolars i patrocinadors.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del Festival Internacional de Circ i president de Circus Art Foundation, Genís Matabosch, han presentat aquest matí l’11a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona. Aquest any, l’esdeveniment es podrà veure del 2 al 7 de març del 2023 a la Gran Carpa Camp de Mart de la Devesa i arriba amb rècord de països participants, un total de 17. Després de deu edicions, el Festival es consolida com a major esdeveniment circense d’Europa, el més important d’aquest 2022 i, amb les cancel·lacions dels festivals de Xina i Rússia es troba entre els 2 més importants al món juntament amb el de Monte Carlo.

“Des de bon principi, aquest govern ens vam proposar que la cultura fos pal de paller de la ciutat, i vam dotar aquesta intenció de recursos. El Festival és un dels elements d'aquesta aposta, una iniciativa publicoprivada de qualitat, que agrupa grans complicitats del territori, i que reuneix un públic transversal al voltant de la cultura”, ha destacat d’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Per la seva banda, el vicepresident segon de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha explicat que, “vist amb la perspectiva del temps, l'aposta que vam fer la Diputació de Girona i la resta d'institucions per aquest festival va ser un gran encert. Durant una dècada, i de forma ininterrompuda, hem pogut disfrutar d'espectacles inèdits, d'altíssima qualitat i per un públic intergeneracional, de totes les edats. Això li ha permès adquirir una notorietat i un prestigi molt important arreu del món”. 

En aquesta edició hi haurà 76 artistes en 24 atraccions inèdites dins la pista d’un circ a Europa occidental. Entre aquestes actuacions, destaquen importants grups d’acròbates aeris de l’Amèrica llatina i noves tècniques mai presentades al Festival com la força capil·lar, que es combinaran amb altres disciplines circenses, com comicitat, malabars, acrobàcia al terra (mà a mà, icaris, barra russa), equilibris (patinatge acrobàtic, corró, funambulisme) i altres modalitats d’acrobàcia aèria (cintes aèries).

En total es faran 16 representacions amb un aforament per funció de 2.414 butaques, recuperant el 100% de la capacitat de l’espai des de l’edició de 2020. Fins ara, ja s’han venut més de 13.000 entrades entre els espectadors d’anteriors edicions, centres escolars i patrocinadors.

A més, per quarta vegada l’esdeveniment comptarà amb el Circus World Market, l’única fira sectorial d’empreses del sector circense que se celebra al món i que es farà durant les mateixes dates al Palau de Fires. També es repetirà el vessant solidari del Festival i la voluntat de fer arribar la cultura a tothom. En aquest sentit, en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona i el programa Apropa Cultura es procurarà que més de 600 persones en risc d’exclusió gaudeixin d’alguna de les representacions programades al Camp de Mart.

D’altra banda, els infants menors de 2 anys pagaran una entrada simbòlica i tots els espectadors i espectadores estaran convidats a donar un euro per cada entrada en el moment de la compra. La suma de les dues quantitats es destinarà com és habitual a una entitat social que centri la seva activitat a Girona. Enguany, la beneficiària d’aquesta acció serà la ONG Pallapupas, amb la qual el festival col·labora acompanyant alguns dels seus artistes en actuacions a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta o al Centre Geriàtric Maria Gay.

Des del seu inici, exceptuant l’edició especial del juny del 2021, el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or ha presentat 783 artistes que han ofert 233 atraccions mai vistes a Europa occidental davant de 282.803 espectadors i espectadores. S’han fet un total de 52 dies d’espectacle i 144 representacions a públic general.

Les entrades ja estan a la venda, per un preu que oscil·la entre els 10 i els 95 euros. El festival ofereix diversos descomptes, entre els quals destaquen la promoció de llançament de la nova edició, amb una reducció directa de 5 euros, per entrades adquirides fins al 18 d’octubre. També s’oferirà el Dia de l’Espectador el dilluns 6 de març de 2023, en què totes les categories de butaca tindran un preu únic de 18 euros, amb certes excepcions.

www.festivaldelcirc.com

Tornar