Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona presenten el projecte guanyador de la 18a Beca Josep Pallach

El projecte guanyador és “Alegria, és Festa Major”, de l’equip de mestres Marc Daunis i Gemma Pla.

L’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona (UdG) han presentat aquesta tarda el projecte “Alegria, és Festa Major”, guanyador de la 18a Beca Josep Pallach. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, juntament amb el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, han participat en l’acte. En el marc de la presentació del projecte s’ha fet una cercavila amb la presència d’alguns gegants i capgrossos de la ciutat i del Petit Drac Major.

La beca, convocada de forma biennal per l’Ajuntament de Girona i l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona, premia projectes d’innovació educativa relacionats amb la capital gironina i dels quals es vulgui fer una explotació didàctica.

Aquest any, el projecte guanyador és “Alegria, és Festa Major”, dels mestres Marc Daunis i Gemma Pla. La proposta pedagògica vol donar a conèixer la imatgeria i els actes populars relacionats amb les Fires de Sant Narcís. L’equip presenta un web on es pot trobar recollida tota la informació dels gegants, capgrossos i bestiari, així com de les activitats vinculades a l’esdeveniment.

“Alegria, és Festa Major” pretén ser una eina pedagògica per treballar la temàtica amb l’objectiu de prendre consciència de la riquesa del patrimoni festiu de Girona així com de reforçar el coneixement de la cultura popular gironina.

“Girona és ciutat educadora i, com a tal, promou el dret a la cultura i a la participació de totes les persones en la vida cultural de la ciutat i estimula l’educació artística, la creativitat i la innovació donant suport a les iniciatives culturals tant d’avantguarda com de cultura popular i com a mitjà de desenvolupament personal, social, cultural i econòmic”, ha subratllat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

“Agreixo a tothom que hàgiu portat la festa a la Universitat. Josep Pallach era un mestre, pedagog i activista cultural. Dona nom al nostre institut. Pallach veia els alumnes com a centres autònoms d’educació per entendre d’una manera universal els problemes. Les beques Pallach han ajudat a portar l’educació al carrer: literatura, jardins com a espais educatius, etc.”, ha destacat el rector de la UdG, Quim Salvi.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, ha assenyalat que “aquesta beca que convoquem conjuntament l’ICE Josep Pallach de la UdG i l’Ajuntament de Girona té entre d’altres objectius contribuir als recursos de què disposa la ciutat, entesa com un espai en el quals coexisteixen elements naturals, històrics, arquitectònics, lingüístics, culturals, entre molts d’altres. Es tracta, doncs, d'avançar en la línia de considerar la ciutat com un compendi de possibilitats de formació i aprenentatge”. 

Girona, com a ciutat educadora, promou el dret a la cultura i a la participació de totes les persones en la vida cultural de la ciutat i estimula l’educació artística, la creativitat i la innovació donant suport a les iniciatives culturals tant d’avantguarda com de cultura popular com a mitjà de desenvolupament personal, social, cultural i econòmic. La proposta del projecte guanyador de la Beca Josep Pallach reforçarà el coneixement d’aquestes iniciatives per part de la ciutadania.

Alguns dels projectes guanyadors de la Beca Josep Pallach en edicions anteriors han estat “Ventall d’Art”, de Carme Garriga; “Escultura”, de Xus Ferrusola; “Josafat”, de Marta Ors i Pere Sànchez; o “Ep, mainada, descobrim Girona!”, de Pere Cornellà i Quim Cufí, “Materials per l’estudi geològic de l’entorn de Girona”, del grup ICE de la UdG; “E-Rutes Sostenibles Girona”, de l’Associació de Naturalistes de Girona; “Girona Aprenc, Girona em diverteix”, de l’equip de professores de l’Institut Montilivi Anna Serra, Anna Mª Martín i Merche Ginés, i “Eduparc Girona”, dels mestres Khaled Malas i Meritxell Ribas i de la psicòloga Olga Malas, que va guanyar en la darrera edició.

Projecte guanyador "Alegria, és Festa Major!
Tornar