Header: Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament reedita l’activitat ''Construïm talent amb LEGO'' adreçat a dones amb dificultats per accedir al mercat de treball

Un grup d’entre vuit i deu persones, preferiblement residents als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, participaran en aquesta segona edició del projecte.

Imatge de l'edició anterior

El Servei Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament de Girona reeditarà aquest octubre l’activitat d’inserció laboral “Construïm talent amb LEGO”, que es va programar per primera vegada a la ciutat el passat mes de maig. La proposta té per objectiu millorar les oportunitats d'incorporació al mercat laboral de les dones majors de 45 anys o que tinguin importants responsabilitats familiars o mancances que perjudiquin el seu procés de recerca de feina.

La iniciativa s’adreça a dones preferiblement residents als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, i que presentin dificultats per accedir al mercat de treball, com ara un baix nivell formatiu o professionalitzador, atur de llarga durada, que hagin patit violència de gènere o formin part d’una família monoparental.

La segona edició de l'activitat tindrà lloc del 10 al 27 d’octubre i hi participaran entre vuit i deu dones. La majoria d’elles són participants del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social “Treball als barris”, finançat per Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

En el marc de la proposta d’inserció, es formarà les participants per tal que reconeguin les pròpies motivacions, necessitats o obstacles, adquireixin estratègies i mecanismes per afrontar les barreres, millorin les competències transversals, trenquin estereotips relacionats amb els factors personals i de no – discriminació, o afavoreixin la cohesió dins del grup per iniciar l’itinerari de recerca de feina.

Tot plegat, a través de la metodologia Lego Serious Play®, que fomenta la reflexió, la comunicació i la resolució de conflictes. Aquesta forma de treballar facilita que les persones participants, a través del joc i la creativitat, potenciïn l'autoconeixement, l’autoestima i la capacitat de planificació i organització i puguin explorar diferents perspectives de la realitat que les envolta. A més, és una forma d'afrontar autoestigmes relacionats amb els factors personals que poden dificultar l’accés en el mercat de treball de les persones participants, en especial el factor de l’edat.

Tornar